Μηταράκης: Συναντήθηκε με μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. ΙΚΑ - ΕΦΚΑ | 4913334 scaled

Με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Δ.Α.Κ.Ε. ΙΚΑ-ΕΦΚΑ, Αντώνη Νικολόπουλο καθώς και μέλη της παράταξης, συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, σύμφωνα με ανακοίνωση, βρέθηκαν τα σοβαρά ζητήματα υποστελέχωσης του οργανισμού, η ανάγκη επιτάχυνσης της αποκατάστασης σε υλικοτεχνικές υποδομές καθώς και η σημασία της μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα ΠΕΚΑ και τα ΠΥΣΙ προκειμένου οι συγκεκριμένες υπηρεσίες να καταστούν αποτελεσματικότερες στην διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων τους.

Ακόμη, τέθηκε το ζήτημα των μετατάξεων προσωπικού και της επικείμενης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων και της προϋπηρεσίας των εργαζομένων.

Ο υφυπουργός με το πέρας της συνάντησης, ανέφερε ότι γνωρίζει πως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Εργασίας, εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, από την πρώτη στιγμή.