Συνάντηση για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έχει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου με την UEFA και τη FIFA. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα υποδεχθεί τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Γκρεγκ Κλαρκ.

Οι τρεις άνδρες θα συζητήσουν τις αλλαγές που προωθεί η ελληνική Κυβέρνηση στις δομές του ποδοσφαίρου, με στόχο να συνταχθεί ένα νέο ποδοσφαιρικό μνημόνιο, με τη σφραγίδα των διεθνών ομοσπονδιών.

Παρών θα είναι επίσης ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, που ανέλαβε να κάνει όλες τις συζητήσεις μέχρι τώρα για λογαριασμό της ελληνικής Κυβέρνησης εκτός συνόρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας όπως και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Το ποδοσφαιρικό μνημόνιο θα έχει τις προτάσεις UEFA-FIFA που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε να μην μπορούν ΕΠΟ και ομάδες να διαμαρτυρηθούν για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στην χώρα. Επίσης, η διαιτησία στόχος είναι να φύγει από την ΕΠΟ και να λειτουργεί ανεξάρτητα υπό την επίβλεψη Ευρωπαίου διαιτητή, ενώ η ποινή μείωσης βαθμών για την πολυϊδιοκτησία θα επιφέρει υποβιβασμό σε περίπτωση που συνεχίζεται.