Την ικανοποίηση του για την επίτευξη της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Ο κ. Μητσοτάκης που σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν επίπονες, κατέληξαν σε μια συμφωνία που προστατεύει τα συμφέροντα των κρατών μελών και δίνει την ευκαιρία για να οικοδομήσουμε μια αμοιβαία επωφελής σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο

Δείτε την ανάρτησή του

Την επίτευξη συμφωνίας, επί της αρχής, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με τη μελλοντική σχέση μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου, χαιρετίζει και το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, η συμφωνία αυτή θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας δυνατής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο παραμένει αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών προσβλέπει στην εφαρμογή της συμφωνίας και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μισέλ Μπαρνιέ, «για την ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά τους στην επίτευξη της συμφωνίας».