Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού που έλαβε η Κυβέρνηση, τονίζοτας ωστόσο ότι καθήκον του είναι η υγεία των Ελλήνων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να κερδίσουμε χρόνο, ώστε να μην υπερφορτωθεί το σύστημα Υγείας και κατέληξε τονίζοντας ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Πρωθυπουργός:

«Πήραμε αυστηρά και πρωτόγνωρα μέτρα, με συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών και σοβαρές επιβαρύνσεις στην οικονομία. Η κοινωνία στήριξε αυτά τα μέτρα. Δεν έκρυψα ποτέ την επιλογή μου: Καθήκον μου είναι η υγεία των Ελλήνων. Και πυξίδα, οι οδηγίες των ειδικών και των γιατρών.

Στόχος είναι να κερδίσουμε χρόνο, ώστε να μην υπερφορτωθεί το σύστημα Υγείας. Μέχρι στιγμής, το πετυχαίνουμε. Αντιλαμβάνομαι την κόπωση των πολιτών και την αγωνία για τις δουλειές τους, για το αύριο. Επαινώ την ωριμότητα της πλειονότητας. Όμως η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.

Οι 565 ΜΕΘ έγιναν 870. Έχουμε παραπάνω από 3300 κενές κλίνες αποκλειστικά για ασθενείς Covid-19. Δύο ιδιωτικά νοσοκομεία εντάχθηκαν στη δύναμη του ΕΣΥ. Το νοσηλευτικό προσωπικό αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. Και κινούμαστε ταχύτατα για την προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού.

Σήμερα, ιδιώτες χρηματοδοτούν τη λειτουργία πάνω από 500 ΜΕΘ, έχοντας προσφέρει πάνω από 900 αναπνευστήρες. Προϊόντα δωρεών είναι και εκατομμύρια μάσκες, εκατοντάδες χιλιάδες γάντια και στολές που καταφτάνουν στη χώρα. Συγχαίρω τους φορείς & τα ιδρύματα για τις πρωτοβουλίες τους.

Πρώτη φροντίδα της κυβέρνησης είναι οι Έλληνες, που πρέπει να μείνουν υγιείς αλλά και όρθιοι, ώστε να ξαναχτίσουν ό,τι γκρέμισε η πανδημία. Με επιχειρήσεις έτοιμες να ξαναβάλουν σε κίνηση τη μηχανή της ανάπτυξης. Γι’ αυτό σχεδιάστηκαν δέσμες οικονομικής ενίσχυσης ύψους €10 δισ.

Τιμώ τους πολλούς που πειθαρχούν για το κοινό συμφέρον. Η υπομονή τους είναι σωτήρια. Και τους καλώ να ακολουθήσουν τους κανόνες που ως τώρα έκαναν την Ελλάδα θετικό παράδειγμα: Το Πάσχα της Aγάπης ας γίνει, φέτος, Πάσχα της Eυθύνης και της Zωής. Ας μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι.

Κάποιοι διάλεξαν, δυστυχώς, να «ιδεολογικοποιήσουν» την πανδημία, ενώ μερικοί άλλοι έσπευσαν να μιλήσουν και για «θρίαμβο του κρατισμού». Λυπάμαι για τους ίδιους. Είναι εκτός θέματος. Θα το πω καθαρά: Σε αυτές τις στιγμές, η μόνη ιδεολογία είναι η προφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Με ταχύτητα προχώρησε το http://gov.gr και ήδη υπηρεσίες από 49 δημόσιες δομές παρέχονται ηλεκτρονικά και χωρίς ταλαιπωρία. Καθιερώθηκαν οι άυλες συνταγογραφήσεις. Κάναμε σε λίγες εβδομάδες αυτά που προγραμματίζαμε να κάνουμε σε μήνες και άλλοι δεν έκαναν για χρόνια.

Θα αφήσουμε πίσω τη σημερινή δοκιμασία, έχοντας γίνει ωριμότεροι. Εκπαιδευμένοι στον εθελοντισμό. Στις μεγάλες και μικρές δωρεές. Στην πρωτοβουλία & στην ομαδική δουλειά. Στην εμπιστοσύνη προς την Πολιτεία και προς τον συμπολίτη μας. Σε όσα συγκροτούν τον πατριωτισμό της ευθύνης».