Υπουργικό:«Σιγά- Σιγά τα καλά νέα για τους πολίτες» | 4966369 scaled

Ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσε τα συγχαρητήριά του στους υπουργούς , καθώς έχουν τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί.

Η ατζέντα του υπουργικού επικεντρώθηκε στα φλέγοντα ζητήματα, όπως την οικονομία, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τις προμήθειες του υπουργείου Άμυνας, καθώς θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage.

Επιπλέον στην ομιλία του πρωθυπουργού ξεχώρισε η επίτευξη του στόχου για τα 30 νομοσχέδια έως το τέλος του έτους.

Τα τρία σημεία της τοποθέτησης του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο:

«Συγχαρητήρια σε υπουργούς γιατί τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, καθώς θα έχουμε ψηφίσει κοντά στα τριάντα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του έτους».

Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «δείξαμε ότι ήμασταν διατεθειμένοι να το κάνουμε και όντως σπάσαμε αυγά. Φάνηκε ότι και η κοινωνία είναι ώριμη για αυτές τις αλλαγές».

Στο ζήτημα των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ.Μητσοτάκης τόνισε: Πρώτος στόχος η αναβάθμιση του υφιστάμενου και μετά η προμήθεια νέου πολεμικού υλικού. Και αυτή η αναβάθμιση μπορεί να συμβάλει στο να δοθεί μια αναπτυξιακή ώθηση στην Άμυνα.

Στο θέμα της Οικονομία ο πρωθυπουργός είπε πως για τη διαχείριση των καλύτερων από το στόχο αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού τόνισε ότι θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα όσο κερδίζουμε δημοσιονομικό χώρο.

Μάλιστα ζήτησε από τους υπουργούς να θυμίζουν τη δέσμευση μέσα στην 4ετια για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς του τέλους αλληλεγγύης.