Την προσεχή Τρίτη, 3/3 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Έβρο για να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί ιδιοίς όμμασι, έχοντας μαζί του και τον Σαρλ Μισέλ.

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου έκανε τη συγκεκριμένη αποκάλυψη μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση στο πεδίο. Θα επισκεφθώ τα ελληλοτουρκικά σύνορα την Τρίτη με τον πρωθυπουργό (Κυριάκο) Μητσοτάκη».

Τη μετάβασή του στον Έβρο επιβεβαίωσε λίγο μετά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δική του ανάρτηση στο Twitter.

«Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να αναβαθμίσει στο μέγιστο το επίπεδο των μέτρων φύλαξης των συνόρων μας. Από τώρα και στο εξής δε θα δεχόμαστε αιτήσεις για άσυλο για ένα μήνα. Επικαλούμαστε το άρθρο 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να διασφαλίσουμε την πλήρη ευρωπαϊκή υποστήριξη».

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφθώ τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου με τον Σαρλ Μισέλ, πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου την Τρίτη. Για ακόμη μια φορά, μην προσπαθείτε να εισέλθετε στην Ελλάδα παράνομα – θα επιστραφείτε πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.