Την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς, με σκοπό να τους ενημερώσει για για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Πρώτος το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα διαβεί στις 12:00 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις 13:00 θα ακολουθήσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στη Βουλή στις 17:00 ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, και στις 18:00 ο Γιάνης Βαρουφάκης του ΜεΡΑ25. Το ραντεβού του Κ. Μητσοτάκη με τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα κλείστηκε για τις 11:00.

Πλην της ενημέρωσης για το ταξίδι στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο πρωθυπουργός πρόκειται να συζητήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς την εφεξής στάση της Ελλάδας σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στην ατζέντα των συζητήσεων είναι πιθανό να μπουν και κορυφαία πολιτικά ζητήματα, όπως ο εκλογικός νόμος, τον οποίο η κυβέρνηση φέρνει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, έως το τέλος Ιανουαρίου.

Τέλος, διόλου απίθανο δεν είναι να υπάρξει βολιδοσκόπηση (είτε από τον ίδιο είτε από τους πολιτικούς αρχηγούς) των προθέσεων για το πρόσωπο που θα επιλεγεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας.