Μητσοτάκης - Τσίπρας: Δύο διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις

Στην πολιτική καμία κίνηση δεν είναι τυχαία και ούτε πραγματοποιείται χωρίς σκεπτικό. Πριν από περίπου τρεις μήνες λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μία στρατηγικού χαρακτήρα απόφαση, όπως επισημαίνει καλά πληροφορημένη πηγή.

Μία επιλογή, της οποίας τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σχεδόν καθημερινά στην πολιτική σκηνή. 

Ο πρωθυπουργός επέλεξε λοιπόν να τραβήξει μία διαχωριστική γραμμή μεταξύ των επιλογών της κυβέρνησης, από εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ίδιος μάλιστα έχει δώσει απτά δείγματα αυτής της θέσης που έχει πάρει, κατά τη διάρκεια συσκέψεων με στενούς του συνεργάτες, όπου έχει ξεκαθαρίσει ότι προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και όχι η απάντηση στην τακτική που ακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση που ως άξονα έχει τις εντυπώσεις και την μιζέρια. Μια τακτική που επιχειρεί να συσπειρώσει το κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτού του διαχωρισμού, ήδη καταγράφονται τα πρώτα στοιχεία υλοποίησης της συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής. Τα κυβερνητικά στελέχη αποφεύγουν να συντηρήσουν τους υψηλούς τόνους στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας να «μιλήσουν» μέσα από το έργο τους, σύμφωνα και με την σχετική οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου. 

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στην επιστροφή στην λεγόμενη μετά covid εποχή, η οποία και θα χαρακτηριστεί από την εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ, με έντονο μεταρρυθμιστικό πρόσημο.

Ήδη έχει εισαχθεί στη Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο, με την αντιπολίτευση να προετοιμάζεται για μία μεγάλη μάχη εντός και εκτός κοινοβουλίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η λειτουργία της Βουλής δε θα διακοπεί λόγω καλοκαιριού. Δε θα λειτουργήσουν θερινά τμήματα και άρα θα υπάρξει πλήρες νομοθετικό έργο.

Μεταξύ των νομοθετημάτων που αναμένονται να συζητηθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου είναι το νομοσχέδια για τα αδέσποτα , η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ίσως το εύρος και ο τρόπος χρήσης της τηλεργασίας στο δημόσιο τομέα.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θέλει να δει την κυβέρνηση του να επηρεάζεται από την επερχόμενη θερινή ραστώνη για αυτό και προετοιμάζει νέο μήνυμα αφύπνισης των μελών του υπουργικού του συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του μήνα.