Συγκινητικό ήταν το κλίμα σήμερα στην Κίναρο, καθώς τελέστηκε το μνημόσυνο των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που «έσβησαν» στις 11 Φεβρουαρίου 2016, όταν το ελικόπτερο τους συνετρίβη σε νυχτερινή άσκηση.

O χαμός των Αναστάσιου Τουλίτση, Κωνσταντίνου Πανανά και Ελευθέριου Ευαγγέλου «βύθισε» στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειες τους.

Το μνημόσυνο τελέστηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αμοργού και το «παρών» σε αυτό έδωσαν ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, Πλοίαρχος Φώσκας Αθανάσιος, Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, ο Δήμαρχος Αμοργού Καραϊσκος Ελευθέριος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμοργού.

Επίσης, παρευρέθηκαν οι προϊστάμενοι του Αστυνομικού Σταθμού και του Λιμενικού Σταθμού Αμοργού, αποστολή της Ομάδας Αιγαίου, κάτοικοι της Αμοργού και η μοναδική κάτοικος του νησιού, η κυρά Ρηνιώ Κατσοτρούχη με τον γιο της, Γιώργο. το μνημόσυνο τελέστηκε από τον ιερέα Αντώνιο Δεσποτίδη.
 
Έγινε κατάθεση στεφάνων, κρατήθηκε ενός λεπτός σιγή και οι παρόντες έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.
 
Ο Δήμαρχος της Αμοργού, Ελευθέριος Καραϊσκος, δήλωσε: «Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των τριών Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι το ξημέρωμα της 11ης Φεβρουαρίου 2016, κατέπεσαν σε αυτό το κομμάτι ακριτικής Αμοργιανής γης, υπερασπιζόμενοι την ακεραιότητα και την ασφάλεια μας. Πέρασαν στην αιωνιότητα και παράλληλα έχουν γίνει ένα κομμάτι της ιστορίας, τους έθνους και της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Εμείς προσευχόμαστε καθημερινά για την ανάπαυσή τους, θα τιμούμε πάντα τη μνήμη τους. Προσευχόμαστε για την υγεία των οικογένεια τους και για τη δύναμη της μεγάλης οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων. Η κυρία Ειρήνη για όλους εμάς και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που αποφασίζουν να μείνουν σε ακριτικά μέρη όπως είναι η Κίναρος, όπως είναι η Αμοργός, αποτελεί ένα φάρο. Ένα φάρο αυταπάρνησης, ένα φάρο καθήκοντος και ένα φάρο πατριωτισμού»