Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 11 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, έναντι δεκαεπτά μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό για τις οποίες έκανε λόγο την προηγουμένη.

Διευκρίνισε ότι τα εννέα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό οι οποίες εντοπίζονται μεταξύ ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους στην επικράτεια από το εξωτερικό. Τα δύο κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στη Σαγκάη.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων του ιού, τους οποίους το κινεζικό υπουργείο Υγείας δεν περιλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκε σε 10, από 11 την προηγουμένη.

Άλλοι 12 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από κινεζικές δομές υγείας. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 315 ασθενείς, οι έξι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.442 μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ