Κίνα: Η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται στην Ναντζίνγκ

Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, από δύο την προηγουμένη, πάντως δεν διαπιστώθηκε καμία περίπτωση μόλυνσης στην κοινότητα καθώς άρχιζε η περίοδος των διακοπών επ’ ευκαιρία του εορτασμού του νέου σεληνιακού έτους, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν, τους οποίους το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκε σε 8, από 16 την προηγουμένη.

Η Κίνα βρέθηκε αντιμέτωπη με μείζονα αναζωπύρωση των μολύνσεων, αρχικά στην επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει την πρωτεύουσα, κατόπιν στις βορειοανατολικές επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ και Τζιλίν. Οι αρχές στις επαρχίες αυτές επέβαλαν lockdowns, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και προχώρησαν σε μαζικά τεστ για να ελέγξουν την κατάσταση.

Τα σημερινά στοιχεία μοιάζουν να επιβεβαιώνουν ότι το Πεκίνο έχει θέσει υπό έλεγχο το κύμα των μολύνσεων, αποτρέποντας το ενδεχόμενο νέας υγειονομικής κρίσης.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 820 ασθενείς με την COVID-19 (–59 από την προηγουμένη), οι 12 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (–1).

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται ως εδώ σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.748 μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ