Ένας ακόμη μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος εμφανίστηκε την Τετάρτη (2/12), αυτή τη φορά στην κορυφή του όρους Pine, κοντά στην πόλη Ατασκαντέρο, της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. 

«Ο μονόλιθος με τις τρεις πλευρές μοιάζει να είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι, έχει ύψος περίπου 3 μέτρα και πλάτος 45 εκατ.» αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Atascadero News».

Εικόνα

Σε αντίθεση με τον μονόλιθο που βρέθηκε στην έρημο της Γιούτα, αυτό το αντικείμενο δεν φαίνεται να είναι τοποθετημένο μέσα στο έδαφος και μοιάζει να μπορεί να μετακινηθεί, εάν ασκηθεί δύναμη επάνω του.

Όπως και στην περίπτωση του μονόλιθου στη Γιούτα, αλλά και εκείνου στη Ρουμανία, δεν είναι γνωστό το ποιος τους τοποθέτησε εκεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο μεταλλικός μονόλιθος στη Γιούτα, αλλά κι εκείνος στη Ρουμανία εξαφανίστηκαν κι έτσι το τεχνούργημα στην κορυφή του βουνού στην Καλιφόρνια είναι το μόνο που ακόμη βρίσκεται στη θέση του.

Εικόνα

Τα εν λόγω αντικείμενα έχουν δημιουργήσει έντονες συζητήσεις στα social media με πολλούς να σκέφτονται διάφορα σενάρια πίσω από την ανέγερση των αργυροειδών αυτών μνημείων. Είναι ένα έξυπνο κόλπο μάρκετινγκ, εξωγήινοι ή κάτι άλλο;

Άλλοι πάλι τα συγκρίνουν με τον μονόλιθο στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος». Στην ταινία αλλά και στην ομώνυμη νουβέλα, ο μονόλιθος τοποθετήθηκε από έναν εξωγήινο πολιτισμό με σκοπό να ξυπνήσει τη νοημοσύνη των προϊστορικών, πιθηκοειδών στον πλανήτη Γη και να οδηγήσει έπειτα από εξέλιξη εκατομμυρίων ετών στους Homo Sapiens της σύγχρονης εποχής.

Δείτε το σχετικό βίντεο: