Ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας, Ηλίας Μόσιαλος μίλησε στον ΣΚΑΪ σχετικά με τις πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού εκτιμώντας ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει μεγαλύτερη πίεση.

«Θα υπάρχει μια μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες ημέρες, θα δούμε περισσότερους ασθενείς να φτάνουν στα νοσοκομεία. Το ερώτημα είναι πόσοι θα χρειαστούν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Παράλληλα, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι εισερχόμαστε σχετικά νωρίς στο δεύτερο lockdown σε σχέση με άλλες χώρες καθώς το σύστημα υγείας μας πιέζεται αλλά  δεν έχει φτάσει ακόμη στα όρια του.

Πρόσθεσε επίσης ότι αναμένεται αποσυμφόρηση των νοσοκομείων με μικρότερη ροή κρουσμάτων στο ενδεχόμενο τήρησης του lockdown. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε πως καταλυτικό ρόλο στο να βγούμε από το lockdown στο τέλος του μήνα είναι η πολύ μεγάλη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, φέρνοντας τα στα επίπεδα των αρχών του Οκτώβρη.

Σε ερώτηση για το αν θα οδηγηθούμε σε μια κατάσταση όπου θα εισερχόμαστε και θα εξερχόμαστε από σύντομα lockdown ο καθηγητής ισχυρίστηκε πως αυτό είναι πιθανό ειδικά στο ενδεχόμενο που δεν έχουμε εμβόλιο στις αρχές του 2021.