Ισλαμική παραστρατιωτική ομάδα αποκεφάλισε 20 άντρες και εφήβους που συμμετείχαν τελετή μύησης ανδρών μιας φυλής στη βόρεια Μοζαμβίκη, όπως ανέφεραν τοπικές πηγές την Παρασκευή, στο τελευταίο βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε στα βορειοανατολικά της χώρας.

Τα ακέφαλα πτώματα τουλάχιστον πέντε ενηλίκων και 15 αγοριών βρέθηκαν διασκορπισμένα σε ένα δάσος στην περιοχή Mουιντούμπε.

Ισλαμιστές μαχητές που επιχειρούν στην περιοχή έχουν επιτεθεί σε πολλά κοντινά χωριά τον τελευταίο καιρό, λεηλατώντας, καίγοντας σπίτια και σκοτώνοντας αθώους ανθρώπους.

«Η αστυνομία έμαθε για τη σφαγή που διαπράχθηκε από τους αντάρτες και δυστυχώς βρήκαμε τα ακέφαλα πτώματα μέσα σε κοντινό δάσος», όπως δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας της γειτονικής περιοχής Mουέντα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Μετρήσαμε περίπου 20 πτώματα σε μια έκταση περίπου 500 μέτρων. Η πλειοψηφία τους ήταν ανήλικα αγόρια που συμμετείχαν σε μια τελετή μύησης», πρόσθεσε.

Τα κεφάλια των σωμάτων δεν έχουν ακόμα βρεθεί, όμως οι αρχές βρήκαν φυλλάδια της οργάνωσης που απειλεί ότι θα επιστρέψει στην περιοχή, εκτός και αν «όλοι οι κάτοικοι εξισλαμιστούν».

Οι Μουσουλμάνοι στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Αφρικής ανέρχονται στο 8% του πήθυσμού και περιορίζονται κοντά στα σύνορα με την Τανζανία.