Νομίζετε ότι υπάρχουν μόνο αφροδισιακές τροφές; Αν ναι, τότε κάνετε τεράστιο λάθος. Εξίσου σημαντικές για την ερωτική διάθεση είναι και οι μυρωδιές.

Σύμφωνα με τον φυσιολόγο Hanns Hatt, συγγραφέα του βιβλίου «Η χημεία του έρωτα: Όταν τα συναισθήματα έχουν μυρωδιά» (La chimie de l’amour: Quand les sentiments ont une odeur), η χημεία του έρωτα μας διδάσκει ότι η μύτη συνεργάζεται στενά με τον συναισθηματικό μας εγκέφαλο. Η μύτη επίσης είναι ένα όργανο του σώματος απαραίτητο για τις κοινωνικές σχέσεις.

Οι μυρωδιές μπορούν να επηρεάσουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό τη διάθεσή μας, να προκαλέσουν πάθος ή αποστροφή, συμπάθεια ή αντιπάθεια, να γίνουν αιτία σεξουαλικής έλξης και αποπλάνησης. Ποιες όμως είναι οι μυρωδιές που διεγείρουν τις γυναίκες και ποιες αυτές που αναστατώνουν τους άνδρες;

Οι μυρωδιές που διεγείρουν τις γυναίκες

Καραμέλα

Η νούμερο ένα διεγερτική μυρωδιά για τις γυναίκες!

Ταλκ

Η μυρωδιά του ταλκ βοηθά τις γυναίκες να χαλαρώσουν, καθώς τους δημιουργεί ευχάριστες αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια.

Γλυκόριζα

Οι καραμέλες με γλυκόριζα αποτελούν το καλύτερο δέλεαρ για μια γυναίκα.

Αγγούρι

Η διακριτική μυρωδιά που έχει το αγγούρι, για κάποιον ανεξήγητο λόγο έχει βρεθεί πως αυξάνει τη ροή του αίματος στα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Οι μυρωδιές που αναστατώνουν τους άνδρες

Λεβάντα

Δεν είναι τυχαίο ότι η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε τη λεβάντα για να αποπλανήσει και τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο.

Κανέλα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι άνδρες διεγείρονται από την μυρωδιά του φαγητού που ψήνεται και κυρίως από την κανέλα, η οποία αυξάνει την ροή στα γεννητικά τους όργανα και ενισχύει την στύση τους.

Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Σύμφωνα με τον νευρολόγο-ψυχίατρο Dr. Alan R. Hirsch, η μυρωδιά της γλυκιάς κολοκυθόπιτας έχει απίστευτα διεγερτικές ιδιότητες στους άνδρες!

Βανίλια

Η βανίλια λειτουργεί ως διεγερτικό, ιδιαίτερα στους ώριμους άνδρες.