Μυστήριο με εξαφάνιση δύο Ρωσίδων γυναικών στην Κύπρο - Έγκλημα «βλέπουν» οι Αρχές | 5530a23c7754437db04cc674010f4551

Από ένα απίστευτο θρίλερ συγκλονίζεται η Κύπρος τις τελευταίες ημέρες, με την εξαφάνιση δύο γυναικών από τη Ρωσία. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας χωρίς να αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια.

Τα ίχνη των δύο ομοεθνών γυναικών, οι οποίες διέμεναν σε διαμέρισμα της περιοχής Μακένζυ, εξαφανίστηκαν στις 17 του Νοέμβρη.

Η Αστυνομία από τότε «χτενίζει» την περιοχή και ύπο άκρα μυστικότητα προχώρησε στη σύλληψη ενός προσώπου, το οποίο τελεί υπό επταήμερη προσωποκράτηση με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Σύμφωνα με πηγές πο επικαλείται το larnakaonline.com.cy. πρόκειται για έναν 32χρονο, κάτοχο κυπριακής ταυτότητας, μόνιμο κάτοικο επαρχίας Λεμεσού.

Οι γυναίκες οι οποίες αγνοούνται είναι η Alraeesi Khaiat, 43 ετών και τη Maria Gazibagandova, 33 ετών. Η μία έφθασε στην Κύπρο αρχές του καλοκαιριού και η άλλη πριν από περίπου ενάμιση μήνα. Και οι δύο δήλωσαν τουρίστριες.

ρωσίδες Κύπρος

Ο άνδρας που τελεί υπό κράτηση, οδηγήθηκε από το ΤΑΕ Λάρνακας το περασμένο Σάββατο στο Δικαστήριο δίχως να ανακοινωθεί οτιδήποτε για την διερευνώμενη υπόθεση.

Κύπρος εξαφάνιση

Στο πλαίσιο των ερευνών, δόθηκε πρόσφατα πληροφορία στην Αστυνομία για ένα πρόσωπο που μετέφερε τις δύο κοπέλες σε εξοχικό στον Μονιάτη. Το άτομο αυτό εντοπίστηκε και φέρεται να ανέφερε ότι όντως μετέφερε τις δύο γυναίκες στο εξοχικό με τη θέλησή τους, αλλά τις επέστρεψε στο σπίτι τους την ίδια ημέρα, ισχυρισμός που διερευνάται.

Βρέθηκαν αίματα στο εξοχικό

Μετά τη συγκεκριμένη πληροφορία από τις Αρχές, μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μαζί με ειδικούς της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών μετέβησαν την περασμένη Παρασκευή στο εξοχικό σπίτι στο Μονιάτη, όπου προέβησαν σε εκτεταμένες και εξονυχιστικές έρευνες.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και το Σάββατο, όπου οι ειδικοί βρήκαν ίχνη αίματος σε διάφορα σημεία του υποστατικού. Λήφθηκαν δείγματα και τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν το χειρότερο σενάριο που φοβούνταν οι αστυνομικοί.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν και στη γύρω περιοχή, όπου σε κοντινή απόσταση από το εξοχικό, στην περιοχή Αμιάντου, εντοπίστηκε εκσκαφέας, στον οποίο επίσης βρέθηκαν ίχνη αίματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν το αίμα ταυτοποιήθηκε με τη μία εκ των δύο εξαφανισμένων γυναικών. Μετά την εξέλιξη αυτή, η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο οι Ρωσίδες να σκοτώθηκαν και να θάφτηκαν στην γύρω δασική περιοχή.