Ένα άγαλμα μιας μορφής που ατενίζει τον ωκεανό εμφανίστηκε ξαφνικά και μυστηριωδώς στην ακτή της Μαρ ντελ Πλάτα της Αργεντινής.

Το τσιμεντένιο άγαλμα μιας γυναίκας που αγκαλιάζει τα πόδια της κοιτάζοντας τον ορίζοντα, εμφανίστηκε από τη μια στιγμή στην άλλη πάνω σε ένα βράχο που βρίσκεται σε ύψος 7 μέτρων.

Μέχρι στιγμής, μυστήριο παραμένει ποιος είναι ο δημιουργός του έργου, αλλά και ποιος μετακίνησε και τοποθέτησε σε τόσο ψηλό σημείο κάτι τόσο ογκώδες, χωρίς να τον δει κανείς και χωρίς να καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

0.jpg

Γρήγορα, το γλυπτό έγινε η ατραξιόν της περιοχής, με πολλούς πολίτες να σπεύδουν να το φωτογραφίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο δήμος της πόλης αναζητά τον μυστηριώδη καλλιτέχνη ώστε να κινήσει την επίσημη διαδικασία της τοποθέτησής του στο σημείο. Από το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας τονίζουν μάλιστα πως είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ένα τέτοιο περιστατικό, με πολλούς λάτρεις του μυστηρίου, να παραλληλίζουν το γεγονός με την συνεχόμενη εμφάνιση μεταλλικών μονολίθων σε πολλές περιοχές του κόσμου κατά το τελευταίο τρίμηνο.

«Ένας τέτοιος καλλιτέχνης, θα μπορούσε να ομορφύνει την παραλία και την πόλη μας», ανέφερε ο δήμαρχος, Γκιγιέρμο Μοντενέγκρο

Δείτε το σχετικό βίντεο: