Τουλάχιστον 15 άτομα έχουν πεθάνει και περισσότεροι από 50 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Τανζανίας, καθώς μια τρομακτική μυστηριώδης ασθένεια, προκαλεί στους ασθενείς με πιο σοβαρά συμπτώματα, εμετό από αίμα ενώ άλλοι υποφέρουν επίσης από ναυτία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Μερικοί από τους ασθενείς, κυρίως άνδρες, πέθαναν μέσα σε λίγες ώρες από την εμφάνιση συμπτωμάτων στην περιοχή Μπέγια, στα νότια της χώρας, όπως αναφέρει η Sun.

Η Φελίστα Κισάντου, Διευθύντρια Ιατρικής της Περιφέρειας Χούνια στο Mπέγια, δήλωσε ότι οι γιατροί έχουν λάβει αίμα από τους ασθενείς, αλλά και δείγματα από το νερό, στην προσπάθειά τους να λύσουν το μυστήριο.

Διαβάστε επίσης:

«Δεν υπάρχει διασπορά της ασθένειας. Εντοπίζεται μόνο στο Ifumbo (διοικητικός θάλαμος στην περιοχή Chunya) όπου οι άνθρωποι κάνουν εμετό από αίμα και πεθαίνουν όταν αργούν να επισκεφθούν το νοσοκομείο. Η αιτία της ασθένειάς τους δεν έχει ακόμα εντοπιστεί, ωστόσο το Υπουργείο Υγείας της Τανζανίας απέκλεισε την εμφάνιση εστίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με την Kισαντού, οι ασθενείς είναι κυρίως άνδρες, ενώ υπέφεραν από έλκη στομάχου και ηπατικές νόσους.

«Τους συμβουλέψαμε να αποφεύγουν να πίνουν βαριά ποτά, παράνομο αλκοόλ και να καπνίζουν» διευκρίνισε.

Από την πλευρά της, η υπουργός Υγείας της Τανζανίας, Ντόροθι Γκαγουίκα, διέταξε την καθαίρεση της Διευθύντριας Ιατρικής το Σάββατο (06/02), ισχυριζόμενη ότι τα σχόλιά της προκάλεσαν «περιττό πανικό». Η Γκαγουίκααπηύθυνε έκκληση στους πολίτες τους να παραμείνουν ήρεμοι και να περιμένουν τους ειδικούς να αποδείξουν την αιτία της μυστηριώδους ασθένειας που έχει σπείρει τον τρόμο.

Δείτε το σχετικό βίντεο: