Νέο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 50 MW , απέκτησε η Mytilineos,  μέσω του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) στην Ισπανία, με το  φωτοβολταϊκό έργο Jaen από την Viridi RE.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτό το νέο έργο στην Ισπανία, καθώς αποτελεί σημαντικό σταθμό της ανάπτυξής μας στην Ιβηρική χερσόνησο και την Ευρώπη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), Νίκος Παπαπέτρου.

Για να προσθέσει : «Χαιρόμαστε επίσης που συνεργαζόμαστε με μια επαγγελματική εταιρεία ανάπτυξης έργων όπως είναι η Viridi RE και είμαστε σίγουροι ότι και στο μέλλον θα μοιραστούμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες».

Συγκεκριμένα το φωτοβολταϊκό έργο βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ισπανία και ειδικότερα στην Ανδαλουσία, στο  Δήμο Jaén, περιοχή που  έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ηλιακής ακτινοβολίας στην Ισπανία και ως εκ τούτου, οι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά έργα είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Το έργο Jaen είναι έτοιμο για κατασκευή η οποία προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2021. Το φωτοβολταϊκό έργο θα συνδεθεί με τον υποσταθμό Endesa υψηλής τάσης.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στη στρατηγική ανάπτυξης ανανεώσιμης ενέργειας  της ελληνικής εταιρίας  στην Ευρώπη και αποτελεί κομμάτι μίας ευρύτερης σειράς έργων στη χώρα. Η WFW ήταν η εταιρεία που παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στη Mytilineos σχετικά με την εξαγορά.

Η Montero|Aramburu Abogados παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στην εταιρεία Viridi RE και η εταιρεία Green Enesys Group GmbH παρείχε συμβουλές για οικονομικά θέματα, καθώς και για τη διαδικασία δομής της συμφωνίας.

Το φωτοβολταϊκό έργο Jaen αναμένεται να ωφελήσει την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας.

Να σημειωθεί  πως Mytilineos κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού και  Φυσικού Αερίου, Έργων Ηλιακής Ενέργειας και Αποθήκευσης, καθώς και Βιώσιμων Υποδομών.

Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 2,3 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 3.600 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Viridi RE αναπτύσσει μονάδες παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας μέσω μίας σειράς έργων τα οποία ξεπερνούν 3,5 GW στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Η Viridi παρέχει επίσης τεχνικές και χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες βάσει ισχυρής γνώσης σε χρηματοοικονομικά και βάσει της εμπειρίας της σε μελέτη, προμήθεια και κατασκευή έργων (EPC).