Ασπίδες προσώπου για το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης παραδόθηκαν σήμερα (15 Απριλίου) σε αυτό, από τον αναπληρωτή καθηγητή Χρήστο Καλλονιάτη και μέλη του Εργαστηρίου και ομάδα ιδιωτών εθελοντών.

Επίσης, παραδόθηκαν ιμάντες ανακούφισης αυτιών από χρήση χειρουργικής μάσκας, που εκτυπώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου από το Εργαστήριο PrivaSILab του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του ιδρύματος.

Οι ασπίδες έχουν εκτυπωθεί, με τη στήριξη της ομάδας HELLAS COVID 3D Supplies, μέσω της εταιρείας 3DHUB, με συγκεκριμένους κανόνες εκτύπωσης και σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Η διοίκηση του νοσοκομείου αποδέχεται τη δωρεά αυτή από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τους ιδιώτες εθελοντές. Τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε τόσο τον βασικό ερευνητικό φορέα του τόπου μας όσο και ιδιώτες συμπολίτες να συμβάλουν στην προσπάθεια για την προστασία του προσωπικού μας.

Η δωρεά πιστοποιημένων ασπίδων προσώπου σίγουρα θα ανακουφίσει και θα ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια όλων αυτών που νυχθημερόν, μέρες τώρα, υπερβαίνουν εαυτόν για το καλό των συμπολιτών μας».