Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες Δευτέρα 10 Αυγούστου, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων καθώς και για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την διάρκεια εκφόρτωσης Φ/Γ οχημάτων μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης προερχόμενο από τους λιμένες Πειραιά και Χίου, εντοπίστηκε ένα ύποπτο χαρτοκιβώτιο, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια, μετά την παραλαβή του χαρτοκιβωτίου από τον 46χρονο, ακινητοποιήθηκε και μετά από ενδελεχή έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε εβδομήντα (70) πακέτα τσιγάρα των είκοσι τσιγάρων έκαστο, χωρίς να φέρουν ταινία ασφάλειας-γνησιότητας.

Επίσης, σε περαιτέρω έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο πλαστά δελτία ταυτότητας, τα οποία έφερε με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.