Με τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελο Μπίνη και στελέχη της Αρχής, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στα κεντρικά γραφεία της ΕΑΔ.

Ο κ. Χαρδαλιάς, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τη συνεισφορά τους στον «καθημερινό αγώνα ενάντια στον κορονοϊό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, τόνισε ότι «η πιστή τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί αποφασιστικής σημασίας ζήτημα για τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας», ενώ προσέθεσε ότι «η συμβολή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε αυτή την καθημερινή μάχη είναι πραγματικά πολύτιμη». 

Επανέλαβε ότι «μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων. Κι αυτό είναι αναγκαιότητα, είναι επιταγή είναι καθήκον όλων μας έναντι της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που μας δείχνει καθημερινά την εμπιστοσύνη του και με περισσή υπομονή και επιμονή εφαρμόζει τα μέτρα και στην πρώτη φάση του “Μένουμε Σπίτι” και τώρα στην δεύτερη φάση του “Μένουμε Ασφαλείς”».

Σύμφωνα με τον διοικητή Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελο Μπίνη, από τις 15 Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου, στις 13 Περιφέρειες της χώρας έχουν διενεργηθεί συνολικά 3.805 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί 276 παραβάσεις. Έχουν επιβληθεί συνολικά πρόστιμα 518.250 ευρώ και 2.700 ευρώ πρόστιμα σε 21 φυσικά πρόσωπα. 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα που υποδεχόμαστε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος μας έχει τιμήσει με την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του όλο αυτό το διάστημα και μας τιμά με την ανάθεση πολύ λεπτών αποστολών με μεγάλη προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία και την προστασία της ανθρώπινης υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. 

Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της Αρχής που εργάζονται. Έχουμε μια συνεχή ενημέρωση των πρωτοκόλλων ελέγχου και έχουμε πετύχει μία πολύ μεγάλη ομοιογενοποίηση . Οι δράσεις της Αρχής καλύπτουν όλες τις περιφέρειες και όλο το φάσμα των επιχειρήσεων καταστημάτων. 

Το πρόγραμμά μας εκπονείται με συνεχή ανατροφοδότηση με στοιχεία που μας δίνει τακτικά το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ώστε να μην πηγαίνουμε τυχαία αλλά να στοχεύουμε εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη διακινδύνευσης. Έχουμε πραγματικά επέμβει, όπου μας έχει ζητήσει ο υπουργός, άμεσα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μπίνης.

Η αγαστή συνεργασία μεταξύ του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς με τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελο Μπίνη.

«Το μότο της συνεργασίας μας: η τήρηση των μέτρων, η εφαρμογή των νόμων σώζει ζωές και τα στοιχεία αποδεικνύουν περίτρανα τη συμβολή σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Γι αυτό και θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για το άριστο επίπεδο συνεργασίας με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε αυτήν την εθνική κοινή μας προσπάθεια για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας για να μπορούμε οι Έλληνες πολίτες και να είναι και να νιώθουν ασφαλείς. Να ξέρετε ότι σας εμπιστευόμαστε και θέλουμε μέσα από αυτή τη συνεργασία να αναδείξουμε την ανάγκη ότι η εφαρμογή των μέτρων και η τήρηση των νόμων θα αποτελέσει τον οδηγό μας για τις επόμενες εξελίξεις σε κάθε τομέα», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα τόνισε ότι σαν υφυπουργείο δίνουν τη δυνατότητα στα κλιμάκια τους μέσα σε δύο ώρες να βρίσκονται οπουδήποτε κι αυτή η αμεσότητα ήρθε να κάνει τη διαφορά. «Θέλω να σας ευχαριστήσω και για την εμπιστευτικότητα και για τη στεγανοποίηση που υπάρχει στο σύστημα. Σεβόμαστε όλους όσοι υπηρετούν στις περιοχές, όμως το ζήτημα των ελέγχων είναι ένα ζήτημα που έχει αυστηρά πρωτόκολλα, έχει αυστηρή δεοντολογία και είναι πολύ σημαντικό ό,τι κάνουμε από δω και πέρα να γίνεται με περισσή επαγγελματική ευθύνη από όλους τους εμπλεκόμενους. Ειδικά τα μεικτά κλιμάκια έχουν φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς ενώ συμπλήρωσε ότι κάθε Τετάρτη έχουν μια εικόνα σχετικά με τις περιοχές με έντονα επιδημιολογικά φορτία και μαζί με τις καταγγελίες που υπάρχουν γίνεται μια κατηγοριοποίηση όλων αυτών και οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι.

Επιπλέον ανέφερε ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί «μέχρι να αφήσουμε πίσω μας αυτό τον εφιάλτη αυτή τη μάχη που δίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά εδώ και έξι μήνες».

«Τα αποτελέσματα τα δικά σας και τα δικά μας αφορούν στην εφαρμογή των μέτρων στην εφαρμογή των νόμων και αυτό το αποτέλεσμα σώζει ζωές. Υπηρετούσαμε, υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον Έλληνα πολίτη, το δικαίωμά του να μείνει ασφαλής να ξεφύγουμε από την πανδημία ως χώρα, ως κοινωνία για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σιγά- σιγά στην κανονικότητα. Ο δρόμος είναι μεγάλος, το στοίχημα είναι τεράστιο, νομίζω ότι με την αγαστή συνεργασία όλων μας τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά», σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης αναφέρθηκε στα κρούσματα που εμφανίζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, , τονίζοντας ότι στην πρώτη φάση είχαν κάνει ένα κύμα ελέγχων σε γηροκομεία, και όσο περνάει ο καιρός κερδίζουν σε εμπειρία, σε τεχνοκρατική επάρκεια.

Στο ζήτημα των κρουσμάτων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε δομές ανηλίκων αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται καλύτερη και ευσυνείδητη συμπεριφορά από τους εργαζόμενους στις δομές αυτές. «Αυτό θα μας σώσει και ταυτόχρονα θα προφυλάξει όλους τους ηλικιωμένους ή τους ανήλικους ή τα ασυνόδευτα. Ευσυνείδητη συμπεριφορά από όλους τους εργαζόμενους που μπαίνουν στο χώρο», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ