Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής παρέμβασής του σε δημόσια ακρόαση στην Πενσιλβάνια την Τετάρτη ότι έχει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για να ανακτήσει την εκλογική νίκη και χρειάζεται απλώς δικαστή χωρίς πολιτική γνώμη για να ακούσει σωστά τα επιχειρήματά του. 

«Πρέπει να ανατρέψουμε τις εκλογές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, έχουμε όλες τις αποδείξεις, έχουμε τα πάντα», δήλωσε ο Τραμπ.

«Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να γίνει η σωστή ακρόαση από κάποιον δικαστή χωρίς να έχει πολιτική γνώμη ή άλλο πρόβλημα» πρόσθεσε.

Αφού έχασε αρκετές αγωγές σε διάφορες πολιτείες, ο Τραμπ εξουσιοδότησε την έναρξη της επίσημης μετάβασης στον Δημοκρατικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν, ενώ συνεχίζει να αμφισβητεί την εγκυρότητα των εκλογών του Νοεμβρίου και αρνείται να συναινέσει στην εκλογή Μπάιντεν.

Η δημόσια ακρόαση πραγματοποιήθηκε στο Gettysburg της Πενσιλβάνια, από Ρεπουμπλικάνους του νομοθετικού σώματος της πολιτείας για να συζητήσουν με τον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, τις φερόμενες παρατυπίες.

Η Πενσιλβάνια έχει ήδη πιστοποιήσει τα αποτελέσματα και έχει απονείμει 20 εκλέκτορες στον Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου σύμφωνα με τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και πολλές από τις κρίσιμες πολιτείες της μάχης έχουν ήδη πιστοποιήσει επίσημα τη νίκη του Μπάιντεν.