Το γραφείο του Δημοκρατικού Κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, προτρέπει τους κατοίκους της πολιτείας να φορούν μάσκες «μεταξύ κάθε δαγκωματιάς» από το φαγητό τους, εφόσον γευματίζουν σε δημόσιους χώρους, ακόμα και με άτομα της οικογένειας τους.

«Θα βγείτε για φαγητό με μέλη της οικογένειάς σας αυτό το Σαββατοκύριακο; Μην ξεχάσετε να φοράτε τη μάσκα σας μετά από κάθε δαγκωματιά», ήταν το tweet από το γραφείο του κυβερνήτη.

«Κάντε αυτό που πρέπει, για να διατηρήσετε τους γύρω σας υγιείς», ανέφερε επίσης το tweet.

Η Καλιφόρνια είναι η πολιτεία των ΗΠΑ, στην οποία μέχρι σήμερα τηρούνται τα αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Σε ορισμένες περιοχές, όπως το Λος Άντζελες και η κομητεία της Σάντα Κλάρα, οι άνθρωποι υπόκεινται σε μεγάλα πρόστιμα εάν δεν φορούν μάσκες ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους.

Χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές από τον Μάρτιο, όπως επίσης και χιλιάδες είναι ο κόσμος που έχει αποχωρήσει από την Καλιφόρνια, για να αναζητήσει την τύχη του σε κάποια άλλη πολιτεία,

«Η στρατηγική της Καλιφόρνιας για επανεκκίνηση της οικονομίας και επαναφορά των εργαζομένων στις δουλειές τους, θα είναι επιτυχής μόνο εάν οι άνθρωποι ενεργούν με ασφάλεια και ακολουθούν τις συστάσεις για την υγεία», δήλωσε την Τετάρτη (7/10), ο κυβερνήτης Νιούσομ.

Παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, η Καλιφόρνια για ακόμα έναν μήνα (Σεπτέμβριος 2020), είναι η πολιτεία με τα περισσότερα κρούσματα και τους περισσότερους θανάτους, σε όλες τις ΗΠΑ.