Να καταγγείλουμε, ή να δουλέψουμε; | 2 9

Στη ζωή υπάρχουν πάρα πολλοί δρόμοι, στους οποίους έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κανείς να βαδίσει προκειμένου να προχωρήσει. Στην πολιτική ωστόσο λιγότεροι και για να μην το τραβάμε μακριά, μόνο δύο! Τόσοι είναι όλοι κι όλοι, εάν θέλουμε να τα βλέπουμε ρεαλιστικά τα σοβαρά δεδομένα με τα οποία καθορίζεται το πολιτικό παιχνίδι. Όχι το (πολιτικό) παζάρι, το παιχνίδι.

Οι δύο πολύ συγκεκριμένοι δρόμοι είναι : ο εύκολος, της καταγγελίας και ο δύσκολος, της συμμετοχής.

Θα ξεκινήσω από την ανάποδη. Από το δύσκολο έργο, της συμμετοχής. Εξαιρετικά δύσκολο σενάριο πράγματι, διότι προϋποθέτει διάθεση για δουλειά, ιδέες, γνώση, μόρφωση, καλή θέληση και συνέπεια.

Χρειάζεται κατά συνέπεια χαρακτηριστικά τα οποία χαρακτηρίζουν λίγους στη σημερινή πολιτική σκηνή, διεθνώς και στην Ελλάδα.

Ακριβώς γι΄αυτό, επειδή οι απαιτούμενες προϋποθέσεις είναι αρκετές, οι πολίτες εκτιμούν εκείνους που διαθέτουν τα απαραίτητα όπλα και στην κάλπη τους δίνουν το δικαίωμα να κυβερνήσουν, προκειμένου να καθορίσουν τις ζωές τους με τις αποφάσεις τους.

Ο δρόμος της μόνιμης καταγγελίας από την άλλη είναι ο εύκολος.

Το πολύ σοβαρό έως και γεμάτο αμφιβολία ύφος του Αλέξη Τσίπρα στις τελευταίες του δηλώσεις, με τις οποίες μας αποκάλυψε τον προβληματισμό του για όσα είπε ο Πρωθυπουργός, πρώτον για τον αριθμό των εμβολίων που έχουν αγοραστεί και δεύτερον για τον αριθμό των πολιτών που θα εμβολιαστούν, επιβεβαίωσε όλους εκείνους που τον έχουν διαγράψει από την κίνηση του χεριού τους στην κάλπη.

Μας το «είπαν» οι τελευταίες εκλογές, μνας το «λένε» διαρκώς οι επαναλαμβανόμενες δημοσκοπήσεις. Μία εξ αυτών βγήκε και σήμερα και τη φιλοξενήσαμε στο Vradini.gr.

Ο κόσμος, στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, δεν έχει ανάγκη τα αφ’ υψηλού σχόλια και την αναμενόμενη κριτική, αλλά από έργα και πράξεις με αποτελέσματα.

Αυτά τα κάνουν εκείνοι που δουλεύουν, που προσπαθούν και καταφέρνουν τελικά, όχι τα πάντα αλλά, πέντε, δέκα σημαντικά πράγματα.

Το ακούω από πολλούς και δυστυχώς δεν θα το αποφύγω. Οι συμπολίτες μας επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία στη διάρκεια της πανδημίας πως εάν αυτή την κρίση καλείτο να τη διαχειριστεί η προηγούμενη κυβέρνηση τώρα θα ήμασταν στα βράχια.

Αλέξη μην κουραστείς λοιπόν να καταγγείλεις την όποια μελλοντική ενδεχόμενη ασυνέπεια των λόγων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρώτον διότι δεν θα σου προκύψει για να την αρπάξεις και δεύτερον διότι εάν διακρίνεις οποιαδήποτε αστοχία, οι πολίτες θα έχουν ανάγκη την άμεση διόρθωσή της. Από εκείνους που μπορούν και όχι από τους προβληματισμένους αρχηγούς κομμάτων…