Από το απόγευμα της Τετάρτης που ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό και εξήγγειλε τα νέα επιπλέον μέτρα στήριξης της ελληνικής Οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, δεν ελπίζω, αλλά είμαι βέβαιος πως μετά από τα τελευταία χρόνια, η διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται σε χέρια που με υπευθυνότητα   και  αποφασιστικότητα θα οδηγήσουν πάλι τη χώρα  στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.   Από εδώ και πέρα, η υγεία  και η  ασφάλεια, η προσωπική αλλά και των συνανθρώπων μας, πρέπει και θα είναι πάνω απ’ όλα, το πρώτο μας και κύριο μέλημα. Δεν εξαλείφθηκε ο κορωνοϊός. Είναι εδώ, και μέχρι να βρεθούν εμβόλια και φάρμακα πρέπει να προσέχουμε. Να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την υγιεινή και την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ μας.  

Όμως, όπως σωστά τόνισε ο πρωθυπουργός, πρέπει να γίνει η επανεκκίνηση  της  Οικονομίας μας. Ιδιαίτερα η βαριά μας βιομηχανία, ο Τουρισμός. Γι’ αυτό και το βάρος της κυβέρνησης πέφτει επάνω του και σε όλα τα συναφή επαγγέλματα, σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν άμεση σχέση με τον Τουρισμό, όπως η εστίαση.   

Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία της εργασίας. Για αυτό και τα μέτρα αυτά, αποσκοπούν στη στήριξη της εργασίας και όχι της ανεργίας. Οι επιχειρήσεις πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, όσο είναι δυνατόν με όλο το προσωπικό, όπως και πριν από την εμφάνιση της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης. Να δουλεύουν όλοι, ώστε να μη μειωθεί η παραγωγή και οι πωλήσεις να πάρουν ανοδική πορεία. Με τόσα που έχασαν οι επιχειρήσεις, σωστά και στοχευμένα γίνεται, έστω και προσωρινή, μείωση του ΦΠΑ και εφαρμόζονται και άλλες φορολογικές ελαφρύνσεις και ευκολίες. Η μεσαία  επιχείρηση πρέπει να επιβιώσει. Είναι η ατμομηχανή που οδηγεί την Ελλάδα στην ανάπτυξη.  Ο μικρομεσαίος έμπορος- επιχειρηματίας στήριξε επί  αιώνες την Οικονομία της χώρας μας. Έμποροι ήταν οι μεγάλοι ευεργέτες του Γένους. Έμποροι  και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες τα χρόνια της σκλαβιάς έστειλαν και σπούδασαν τα παιδιά τους, ώστε να κρατηθούν ζωντανά η γλώσσα, η Ιστορία μας και ο ελληνικός πολιτισμός.  

 Έτσι και τώρα.  Τα μελετημένα και στοχευμένα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση,  με  την κοινωνική τους σφραγίδα και ευαισθησία, βοηθούν την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας. Ναι, το πιστεύω πως αν προσέξουμε και δεν έχουμε εμφάνιση νέου κύματος κορωνοϊού, το φθινόπωρο θα είμαστε καλά. Και αν όλα οδηγηθούν εκεί, αφού όλοι μας σηκώσουμε τα μανίκια και δουλέψουμε, πιστεύω πως τα μέτρα που θα εξαγγείλει για την Οικονομία – εργασία το φθινόπωρο ο πρωθυπουργός, το 2021 η  Ελλάδα θα επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Η κρίση θα έχει μείνει πίσω. Αυτοί οι 3–4 μήνες είναι καθοριστικοί.   

Δεν φοβάμαι, πια. Δεν ελπίζω απλά, είμαι βέβαιος πως για μία ακόμη φορά θα τα καταφέρουμε. Το 2021 θα γιορτάσουμε  την Ανάσταση!