Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από νάρκη στη Σαουδική Αραβία, όπως μετέδωσε το Aljazeera.

Επτά Έλληνες συμπεριλαμβανομένου και του πλοιάρχου, βρίσκονται ανάμεσα στο πλήρωμα τάνκερ, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο Αλ Σουκαΐκ της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους, μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ελληνικών συμφερόντων πλοίο παραμένει στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας το πόρισμα της διερεύνησης των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη.

Η έκρηξη κατέστρεψε ένα πετρελαιοφόρο στα ανοικτά της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, σύμφωνα με ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας.

Δήλωση από τους χειριστές του Agrari στο πρακτορείο ειδήσεων The Associated Press ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο «δέχθηκε επίθεση από άγνωστη πηγή».

«Το Agrari χτυπήθηκε περίπου 1 μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή και υπέστη παραβίαση. Έχει επιβεβαιωθεί ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί».

Το πλοίο εξακολουθεί να επιπλέει κι έχουν επιβιβαστεί Σαουδάραβες αξιωματούχοι, ανέφερε η εταιρεία.