Το ΝΑΤΟ εξετάζει διάφορες επιλογές για να εμπλακεί περαιτέρω στη Μέση Ανατολή, τόνισε σήμερα ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Χθες, κατά τη διάρκεια μίας τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Στόλτενμπεργκ συμφώνησε ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συμβάλει περισσότερο στην περιφερειακή σταθερότητα, όπως του ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι ο καλύτερος τρόπος να πολεμήσουμε τη διεθνή τρομοκρατία δεν είναι πάντα η ανάπτυξη των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ για επιχειρήσεις μάχης ευρείας κλίμακας», είπε σήμερα ενώπιον δημοσιογράφων.

Και συνέχισε ως εξής: «Μερικές φορές αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε, όμως ο καλύτερος τρόπος είναι να επιτρέπουμε στις τοπικές δυνάμεις να πολεμούν την τρομοκρατία οι ίδιες.

Αυτό ακριβώς κάνουμε στο Αφγανιστάν, αυτό κάνουμε στο Ιράκ και σίγουρα μπορούμε να εξετάσουμε εάν μπορούμε να το κάνουμε παραπάνω, σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.

Μπορούμε επίσης να κάνουμε άλλα πράγματα» επισήμανε, χωρίς να θέλει να προχωρήσει σε άλλες εικασίες. Εξετάζουμε διάφορες επιλογές. Αυτό θα απαιτούσε μια πραγματική διαδικασία λήψης αποφάσεων στους κόλπους του ΝΑΤΟ» και των 29 κρατών μελών του «και πρέπει να το συζητήσουμε με τις χώρες της περιοχής».