Ναύαρχος του του λιβυκού στόλου: «Έχω εντολή να βυθίσω τουρκικά πλοία» | nayarxos libya

Στο… κόκκινο έχουν φτάσει οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της Λιβύης μετά την υπογραφή του συμφώνου με την Τουρκία, καθώς τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας δεν είναι διατεθειμένα να αφήσουν να εφαρμοστεί η συμφωνία.

Αυτό επιβεβαίωσε (και μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά) ο αρχηγός του λιβυκού στόλου, Φαράτζ Ελ Μαχντάουϊ, καθώς έχει εκπαιδευτεί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της Ελλάδας. Ο ίδιος ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλιφά Χαφτάρ, του λιβυκού εθνικού στρατού και έχει πολύ ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα.

«Έχω διαταγή, άμα έρθουν τα καράβια έρευνας των Τούρκων, θα έχω μία λύση. Να τα βουλιάξω εγώ. Έχω διαταγή από τον κύριο Χαφτάρ», τονίζει στην τηλεόραση του Alpha.

Σχολιάζοντας την παράνομη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης σημειώνει ότι ο λαός της χώρας του γνωρίζει ότι «εμείς ανήκουμε στον στρατηγό κι εμείς θα αντιδράσουμε σε σε αυτήν τη συμφωνία».

Ναύαρχος του του λιβυκού στόλου: «Έχω εντολή να βυθίσω τουρκικά πλοία» | navarxos 0912 1 768x461 1

Αναφερόμενος στη συμφωνία Σαράτζ – Ερντογάν, ο αξιωματούχος κάνει λόγο για κακή συμφωνία, όπως την ήθελε η τουρκική πλευρά, ενώ σημειώνει ότι δεν έχει την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Εκτιμά, δε, ότι η συμφωνία -που είναι «λάθος»- θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο.

Ο ελ Μαχντάουϊ μιλά ελληνικά, καθώς είχε σπουδάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Τις προηγούμενες ημέρες, είχε γράψει στα ελληνικά στο προφίλ του στο Facebook: «Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο».

Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη, και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο

Gepostet von ‎فرج المهدوي‎ am Samstag, 7. Dezember 2019

Ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης οι δυνάμεις του Χαφτάρ

Να σημειωθεί πως ο αρχηγός του Λιβυκού Στόλου ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), που ελέγχει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης και αντιτίθεται στην φιλοτουρκική κυβέρνηση Σάρατζμ. Όπως δεκάδες άλλοι στρατιωτικοί, επί καθεστώτος Μουαμάρ Καντάφι, ο Μαχντάουϊ σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων την τετραετία 1973 – 1978, για να επιστρέψει στη συνέχεια στην πατρίδα του με λαμπρή καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ο ίδιος πραγματοποιεί συχνά επισκέψεις στη χώρα μας, αφού διατηρεί φιλίες με πολλούς Έλληνες αλλά και συμπατριώτες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα…

Πηγή: Alpha