Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, με την οποία αποτίει φόρο τιμής προς τον Παύλο Μπακογιάννη, που δολοφονήθηκε σαν σήμερα, από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, πριν 31 χρόνια.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο πρώην βουλευτής Ευρυτανίας ήταν «υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης και εργάστηκε για την επούλωση από τα τραύματα του εμφυλίου» και γίνεται λόγος για τις «ιδέες» και την «πολιτική του παρακαταθήκη» που συνεχίζει να εμπνέει το κόμμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σαν σήμερα πριν 31 χρόνια οι άνανδροι τρομοκράτες της 17Ν δολοφόνησαν εν ψυχρώ το Βουλευτή Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μπακογιάννη.

Οι δολοφόνοι δεν επέλεξαν τυχαία το στόχο τους. Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης και εργάστηκε για την επούλωση από τα τραύματα του εμφυλίου.

Βαθύτατα δημοκράτης, με σπουδαία αντιδικτατορική δράση που με το λόγο και τη δράση του κατάφερνε να διαπερνά τα κομματικά στεγανά.

Μπορεί ο Παύλος Μπακογιάννης να μην είναι πλέον ανάμεσά μας, όμως οι ιδέες και η πολιτική του παρακαταθήκη είναι παρούσες και εξακολουθούν να μας εμπνέουν».