ΝΔ: Για τον ΣΥΡΙΖΑ η πανδημία είναι μια πρωτόγνωρη ευκαιρία

«Τίτλοι τέλους σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει από καιρό» σχολιάζει η ΝΔ την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να κλείσει την υπόθεση Novartis, χωρίς να αποδειχθεί εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Μάλιστα η ΝΔ επισημαίνει ότι η σκευωρία Novartis είναι μια «δυσώδης υπόθεση, που στήθηκε στο “μαγαζί” του ΣΥΡΙΖΑ» και διέσυρε επί χρόνια δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργοί, δίχως να προκύψει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος τους, από τις έρευνες τόσο των ελληνικών, όσο και των αμερικανικών αρχών.

«Τι έχουν να πουν τώρα, οι “μαγαζάτορες” του ΣΥΡΙΖΑ και οι πλασιέ των δήθεν αποκλειστικών για τις έρευνες του FBI; Θα ζητήσουν συγγνώμη;» διερωτάται το κυβερνών κόμμα. Επισημαίνει πλέον πως «το σκάνδαλο Novartis υπάρχει ως προς το ιατρικό σκέλος, υπήρχε όπως από την αρχή υποστήριζε η ΝΔ» και σημειώνει πως οι ευθύνες όσων εξύφαναν την πολιτική σκευωρία διερευνώνται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

Η σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για κλείσιμο της υπόθεσης Novartis με την επιβολή προστίμου 112 εκατομμυρίων δολαρίων, δίχως να προκύψουν αποδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων, ρίχνει τίτλους τέλους σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό.

Κλείνει ως προς το ένα μέρος της μια δυσώδη υπόθεση, που στήθηκε στο “μαγαζί” του ΣΥΡΙΖΑ. Δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργοί, διασύρθηκαν επί χρόνια δίχως να προκύψει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος τους, από τις έρευνες τόσο των ελληνικών, όσο και των αμερικανικών αρχών.

Τι έχουν να πουν τώρα, οι “μαγαζάτορες” του ΣΥΡΙΖΑ και οι πλασιέ των δήθεν αποκλειστικών για τις έρευνες του FBI;

Θα ζητήσουν συγγνώμη;

Το σκάνδαλο Novartis ως προς το ιατρικό σκέλος, υπήρχε όπως από την αρχή υποστήριζε η ΝΔ.

Oμως ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην άκρη το πραγματικό σκάνδαλο για να στήσει μια πολιτική σκευωρία.

Οι ευθύνες όσως εξύφαναν την πολιτική σκευωρία διερευνώνται.

Η Δικαιοσύνη οφείλει απερίσπαστη να συνεχίσει τη δουλειά της ώστε να τιμωρηθούν όσοι ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο.