Απελπισία διακρίνουν κυβερνητικά στελέχη πίσω από τις τελευταίες επιθέσεις του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ  προς τον πρωθυπουργό προσωπικά και την κυβέρνηση. Η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και η  προσπάθεια να κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας για την  καταμέτρηση των κρουσμάτων, έχει μπει πάνω στο τραπέζι  και στο Μέγαρο Μαξίμου διαβλέπουν μια ύστατη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να χτίσει πάνω σε στάχτες την αντιπολιτευτική του τακτική. Ωστόσο στη Νέα Δημοκρατία περνούν στην αντεπίθεση και δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω.

Όσον αφορά τα οικονομικά  και τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για «ύφεση Μητσοτάκη» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  «κατέρρευσε»  το αφήγημα του κ. Τσίπρα .

«Ο κ. Τσίπρας έλεγε μόλις προχθές, στο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, πως «η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα της ΕΕ που συνάντησε την ύφεση πριν τη συναντήσει η πανδημία». Σήμερα διαψεύδεται, καθώς η ΕΛΤΑΤ επιβεβαίωσε ότι μέχρι και το 1ο τρίμηνο του 2020 η οικονομία αναπτυσσόταν (+0,4%), ενώ αντίθετα η ευρωζώνη ήταν ήδη σε ύφεση (-3,7%). Και μετά ήρθε η πανδημία. Παντού, σε όλο τον κόσμο. Ο μόνος που κάνει πως δεν το βλέπει – επιβεβαιώνοντας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου – είναι ο κ. Τσίπρας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Πέτσας και κατηγορεί τον  ΣΥΡΙΖΑ  ότι με τις ανακοινώσεις του φαίνεται να παρακαλάει, όπως πάντα, ακόμη και στην πανδημία, για κρίση και πόνο μήπως και αντλήσει κάποια μικροπολιτικά οφέλη. «Έτσι και τώρα, παρακαλάει για πιο βαθιά ύφεση και αναδεικνύει την πρόβλεψη του ΟΟΣΑ (+0,9%), αντί θετικότερων προβλέψεων άλλων διεθνών οργανισμών, όπως της Κομισιόν (+5,0%) και του Δ.Ν.Τ. (+5,7%) για το 2021».

Όσον αφορά την πανδημία από το γραφείο τύπου της ΝΔ δεν άφησαν ασχολίαστες τις δηλώσεις του πρ. υπουργού κ. Μαυραγάνη σημειώνοντας σε ανακοίνωσή τους.

«Όταν μιλούσε κάποιος υπέρ του εμβολίου έκανε «εμπόριο ελπίδας».

Όταν μιλούσε για ατομική ευθύνη «κουνούσε το δάχτυλο».

Όταν απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις εν μέσω λοκντάουν «ήταν χούντα».

Όταν ο κ. Πολάκης αγνοούσε επιδεικτικά τα μέτρα και προέτρεπε σε ανυπακοή ήταν… Πέμπτη.

Τώρα που ο πρώην υπουργός τους κ. Μαυραγάνης λέει επικίνδυνες ασυναρτησίες ΚΑΤΑ του εμβολίου, πάλι αφωνία από τη λαλίστατη κατά τα άλλα Κουμουνδούρου.Η υπεύθυνη αντιπολίτευση στα καλύτερά της…»