Νέα ανατροπή στην υπόθεση Βαλεντίν: Γυναίκα υποστηρίζει ότι είναι η μητέρα της | valentini eksafanisi pagkrati pateras

Τελειωμό δεν έχει η υπόθεση της μικρής Βαλεντίν, που σήμερα βρέθηκε από στη Λιόν της Γαλλίας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, ότι αργά το μεσημέρι της Τετάρτης, ένας δικηγόρος εμφανίστηκε στις Αρχές στην Σεντ Ετιέν, υποστηρίζοντας ότι εκπροσωπεί τη μητέρα του κοριτσιού!

Υπενθυμίζεται, ότι η βιολογική μητέρα της μικρής μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως δε βρίσκεται στη ζωή, με βάση τα λεγόμενα του πατέρα.

Οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα λεγόμενα της γυναίκας, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται στη Γαλλία παράνομα και χωρίς χαρτιά και γι’ αυτό κρυβόταν.

Η γυναίκα βρέθηκε στο σπίτι που διαμένει η μικρή και ισχυρίστηκε πως είναι η μητέρα του παιδιού, μετά την προσαγωγή της από την Αστυνομία. Μάλιστα, φέρεται να παραδέχθηκε ότι είναι η ίδια που πήγε στην Αθήνα το Δεκέμβριο, προκειμένου να πάρει το παιδί, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα και το διαβατήριο της θείας του παιδιού, καθώς η ίδια βρίσκεται παράνομα στην Γαλλία.

Το παιδί το πήρε χρησιμοποιώντας το διαβατήριο ενός εκ των τριών παιδιών της θείας της Βαλεντίν και βέβαια αδελφής της, καθώς τα παιδιά μοιάζουν όπως βέβαια και οι δυο γυναίκες. Έτσι λοιπόν κατάφερε να ξεγελάσει τις αρχές στα αεροδρόμια Παρισιού και Αθηνών.

Αμέσως μετά την μυστηριώδη εμφάνιση της συγκεκριμένης γυναίκας, οι αστυνομικοί εδώ στην Αθήνα, ρώτησαν σχετικά τον πατέρα της Βαλεντίν για το εάν βρίσκεται τελικά στην ζωή η μητέρα του παιδιού. Δεν πήραν όμως κάποια απάντηση, καθώς ο ίδιος επέλεξε το δικαίωμα της σιωπής. Προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ισχύει ο ισχυρισμός της γυναίκας ότι είναι η μητέρα του παιδιού λογικά θα υποβληθούν σε εξετάσεις DNA.

Νέα ανατροπή στην υπόθεση Βαλεντίν: Γυναίκα υποστηρίζει ότι είναι η μητέρα της | 5031236

Μετανιωμένος ο πατέρας

Ο Αμπελκά, πατέρας της μικρής Βαλεντίν, φορώντας μάσκα, μίλησε στο «Έθνος», έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, με τη βοήθεια του δικηγόρου του Βασίλη Νουλέζα, υποστήριξε ότι είναι ράκος, ότι έχει μετανιώσει και πως θέλει να ξαναδεί την κόρη του.

Αναλυτικά:

«Ως πατέρας αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Ότι δεν μπορώ να προσφέρω στην κόρη μου όσα έπρεπε να προσφέρω για να μεγαλώσει όπως πρέπει.

Ήθελα να εξασφαλίσω για το παιδί μου καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης. Έτσι αποφάσισα να στείλω το παιδί στη θεία του στη Γαλλία, που μπορούσε να το μεγαλώσει καλύτερα.

Όταν το έστειλα, μετά σκέφτηκα ότι το παιδί θα αρχίσουν να το αναζητούν από το σχολείο του και από αλλού. Τι θα έλεγε σε αυτούς που θα το αναζητούσαν; Έτσι, πήγα και δήλωσα την εξαφάνισή του.

Μετά σκέφτηκα τις συνέπειες που θα έχει η πράξη μου σε σχέση με τον νόμο και τρομοκρατήθηκα. Έτσι άρχισα να λέω ψέματα. Νόμιζα ότι, εάν έλεγα από την αρχή την αλήθεια, θα με τιμωρούσε ο νόμος. Στο μυαλό μου ήταν όλα τόσο μπερδεμένα. Τώρα έχω καταλάβει το λάθος μου. Έχω μετανιώσει. Ήταν ανόητο εκ μέρους μου αυτό που έκανα. Δεν ήθελα να προκαλέσω αναστάτωση. Το μόνο που θέλω πια είναι να ξαναδώ το παιδί μου».  

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Νουλέζας δηλώνει επίσης στο «Έθνος» ότι ο Αμπελκά παραπέμπεται για κατοχή πλαστού εγγράφου και παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ από εδώ και πέρα αναμένεται να του απαγγελθούν και κακουργηματικές πράξεις για διευκόλυνση παράνομης αποδημίας.

Ποινική δίωξη στον πατέρα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του πατέρα της μικρής Βαλεντίν και ενός ακόμα εκ των επτά συλληφθέντων για το αδίκημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα. Επίσης, κατηγορείται για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές.

Κατά πληροφορίες, ο πατέρας υποστήριξε πως τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού. Εκεί, εκείνη, φέρεται να ανέφερε πως του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία.

«Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μονός μου ένα κοριτσάκι» φέρεται να ανέφερε ο πατέρας. Το παιδί όπως ανέφερε ταξίδεψε στις 21 Δεκεμβρίου 2019 στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Λιόν με συνοδό φίλη φίλης του και νόμιμο έγγραφο.

Το παιδί γεννήθηκε στο Κογκό και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε φέρεται να υποστηρίζει ο πατέρας ο οποίος ανέφερε πως ήρθαν στην Ελλάδα μέσω Ανγκόλας, Τουρκίας και στη συνέχεια έφτασαν στη χώρα μας με βάρκα.