Ούτε σήμερα έγινε η δίκη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την φραστική επίθεση που είχε εξαπολύσει κατά του Βασίλη Σπανούλη στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, καθώς υπήρξε νέα αναβολή.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα μετά από παιχνίδι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού το 2015 και έκτοτε εκκρεμεί η εκδίκαση της στο Ζ’ Μονομελές Πρωτοδικείο, που με σημερινή έχει δώσει οκτώ αναβολές.

Αυτή τη φορά η πλευρά του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε να αναβληθεί η υπόθεση, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, που όπως υποστηρίχτηκε ήταν στο πενταμελές εφετείο για άλλη υπόθεση.

Στα δικαστήρια παρούσα ήταν η ηγεσία της ΚΑΕ Ολυμπιακός (Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Γιώργος Σκινδήλιας, Νίκος Λεπενιώτης), που είναι η ενάγουσα και δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια της για την εκ νέου μη εκδίκαση της υπόθεσης.

Και οι δικαστές όμως παρότι έδωσαν αναβολή, άφησαν να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει η δίκη. Έχει πάρει ήδη πέντε αναβολές λόγω παρέλευσης ωραρίου, μία μετά από κώλυμα του κατηγορούμενου και ακόμα μία, επειδή δεν είχαν προσέλθει οι μάρτυρες. Δεν ευθύνεται βέβαια ο κατηγορούμενος, αλλά πρέπει να γίνει», είπε η πρόεδρος της έδρας, ενώ ο εισαγγελέας μπορεί να τόνισε ότι με τον νέο κώδικα ποινικής δικονομίας δεν υπάρχει περιορισμός στις αναβολές και πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, επισήμανε όμως ότι δεν μπορεί να αναβάλλεται η υπόθεση συνεχώς.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε να δοθεί μία κοντινή δικάσιμος, προκειμένου να μην χαθεί η προθεσμία για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή προς υπεράσπιση της κατηγορίας και τελικά το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης την 29η Απριλίου του 2020.