Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει να εξαπολύει σκληρή ρητορική προς την Ελλάδα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, κατηγορώντας ακόμα μια φορά τη χώρα μας για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου ενώπιον των δικαστών με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς ο Ερντογάν επιχείρησε να συνδέσει την παρουσία του ενώπιον των δικαστών με την ένταση που υπάρχει με την Ελλάδα, λέγοντας: «Οι κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι κινήσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Μίλησε απαξιωτικά για την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Είναι αστείο να βλέπεις μια χώρα που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό να θέλει να πλήξει την Τουρκία στην διεθνή αρένα».

Εξαπέλυσε βολές και κατά της Γαλλίας λέγοντας ότι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα σύγχρονης αποικιοκρατίας καθώς εμποδίζει μια χώρα που βρέχεται από τη Μεσόγειο να πάρει το μερίδιό της.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Τα λόγια που ακούγονται από πολιτικούς και διπλωμάτες δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις βαρβαρότητες που χωρών που θεωρούν ότι είναι σπουδαίες, δυνατές, πλούσιες και ανίκητες».