Ένας, παγκοσμίως γνωστός, γιατρός θα υποβάλλει τον Μίκαελ Σουμάχερ σε χειρουργική επέμβαση βλαστικών κυττάρων, σε μια προσπάθεια να αναγεννήσει το νευρικό του σύστημα, καθώς ο πρώην πιλότος της Formula 1 πάσχει από μυϊκή ατροφία και οστεοπόρωση.

Ο 7 φορές Πρωταθλητής είναι κλινήρης εδώ και 6,5 χρόνια, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που υπέστη κάνοντας σκι. Το τραύμα στο κεφάλι του ήταν τόσο σοβαρό που είχε πέσει σε κώμα και υπήρχαν φόβοι ότι δεν θα καταφέρει να μείνει στη ζωή.

Η εγχείρηση που θα υποβληθεί, θα γίνει από τον Γάλλο καθηγητής και καρδιολόγο Δρ. Φιλίπ Μενάς, τις επόμενες ημέρες. Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε χειρουργήσει ξανά τον Σουμάχερ τον περασμένο Σεπτέμβρη και είναι πρωτοπόρος της τεχνικής εμβολιασμού βλαστοκυττάρων σε κατεστραμμένο καρδιακό ιστό, μια διαδικασία που, βάσει αποτελεσμάτων, είναι ασφαλής. Η αντικατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων θα γίνει με υγιή κύτταρα που έχουν συλλεχθεί από το αίμα και το μυελό των οστών.

Αν και η πορεία της υγείας του κρατείται επτασφράγιστο μυστικό από την οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ, ο πρώην διευθυντής της Ferrari, Ζαν Τοντ, είχε δώσει στη δημοσιότητα κάποια ενθαρρυντικά νέα, ότι ο θρυλικός πιλότος έχει σημειώσει πρόοδο και είναι σε θέση να παρακολουθεί τους αγώνες της Formula 1 στην τηλεόραση.