Εξι χρόνια μετά το ατύχημα, ο μεγάλος αγώνας φαίνεται να έχει αφήσει καταστροφικές επιπλοκές για την υγεία του πρώην οδηγού της Formula 1, καθώς ήταν περιορισμένος στο κρεβάτι του για τόσο καιρό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Mirror, ο Σουμάχερ τώρα πάσχει από μυϊκή ατροφία, η οποία έχει προκαλέσει την απώλεια των μυών του και την οστεοπόρωση, η οποία εξασθενεί τα οστά.

Πριν λίγες εβδομάδες, μια ομάδα γιατρών από την Γαλλία ετοιμαζόταν να κάνει μια δραστική επέμβαση με βλαστοκύτταρα από τον κορυφαίο νευροχειρούργο στο είδος.

Η επέμβαση ωστόσο δεν έγινε ποτέ καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η οικογένεια του θρυλικού «Ιπτάμενου Γερμανού» έκανε πίσω υπό τον φόβο των επιπλοκών στην υγεία του.

Τις ελάχιστες πληροφορίες που διέρρευσαν τις έδωσε το περιβάλλον του Σουμάχερ και συγκεκριμένα η σύζυγός του, Κορίνα, που δήλωσε χαρακτηριστικά «Τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα».

Ο νευροχειρούργος Νίκολα Ακιάρι, από την πλευρά του, αποκάλυψε πως ο 51χρονος αντιμετωπίζει νέα προβλήματα υγείας, συγκεκριμένα οστεοπόρωση και μυϊκή ατροφία. Οι γιατροί περιμένουν να περάσει ο κίνδυνος της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού COVID-19 για να δοκιμάσουν τη νέα χειρουργική επέμβαση, που ελπίζουν πως θα βελτιώσει την κατάστασή του.