Νέα Ερυθραία: Παρέμβαση εισαγγελέα για αναζήτηση ευθυνών της αστυνομίας – Είχε καταγγελθεί η δράση του 40χρονου

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες γειτόνων του 40χρονου δράστη της δολοφονίας του υπαλλήλου φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία, καθώς όπως φαίνεται είχαν ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και την προηγουμένη της δολοφονικής επίθεσης για την παραβατική συμπεριφορά του, κάτι στο οποίο δεν δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από μαρτυρίες γειτόνων ακούγεται ότι ο 40χρονος είχε προβεί σε παρόμοιες πράξεις, καθώς συχνά έβγαινε στο μπαλκόνι του και πυροβολούσε αδέσποτα και ζώα που κυκλοφορούσαν στον δρόμο.

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης, θα διερευνήσει, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών, αφού φέρονται ότι δεν ενήργησαν άμεσα και στο πλαίσιο της νομοθεσίας παρά τις κλήσεις που δέχθηκαν και προειδοποιούσαν για την επικινδυνότητα του δράστη.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, παρενέβη και έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν οι κλήσεις αυτές προς την αστυνομία και γιατί οι αρχές δεν ανταποκρίθηκαν και αδιαφόρησαν για τις καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γειτόνων, παραμονή του εγκλήματος οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία γιατί τον είδαν να πυροβολεί στην ταράτσα, αλλά δεν πήγε περιπολικό, ενώ κλήση προς την αστυνομία έχει πει ό,τι έκανε και ο τραυματίας.