Νέα έξοδο στις αγορές με 10ετές ομόλογο θα κάνει σύντομα η Ελλάδα, ενώ πληροφορίες του euro2day.gr, δεν αποκλείουν η κίνηση αυτή να γίνει αύριο Τρίτη.

Ανάδοχοι της έκδοσης έχουν οριστεί οι BNP Paribas, BofA, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan.  H απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,38%.

Υπενθυμίζεται ότι η αξία των ελληνικών ομολόγων που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έως το τέλος Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP (Pandemic Emergency Purchase Programme) ανέρχεται στα 4,69 δισ. ευρώ.

Συνολικά μέσω του συγκεκριμένου έκτακτου προγράμματος, η ΕΚΤ έχει αγοράσει σε ολόκληρη την ευρωζώνη ομόλογα αξίας 186,6 δισ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους η ΕΚΤ έχει αποφασίσει μέσω του προγράμματος αυτού ν’ αγοράσει ομόλογα αξίας 750 δισ. ευρώ προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα στην ευρωζώνη και ν’ αμβλύνει τις συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Στην τελευταία της συνεδρίαση η ΕΚΤ ανακοίνωσε την αύξηση των κονδυλίων για τις έκτακτες αγορές ενεργητικού λόγω πανδημίας κατά 600 δισ. ευρώ, στο 1,35 δισ. ευρώ συνολικά.