Μάλλον θα πρέπει να είναι πολύ απασχολημένος με τα εσωτερικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί όπου κυριαρχούν οι νέες συμμαχίες και οι καινούργιες ισορροπίες. Διαφορετικά δεν εξηγείται η άγνοια του πρώην πρωθυπουργού για βασικά θέματα που αφορούν μάλιστα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την κυρία Σακελλαροπούλου. Αμέσως μετά στις δηλώσεις του έδειξε να μην είναι καλά ενημερωμένος για σχέση με τις προμήθειες των εμβολίων που δικαιούται η Ελλάδα. Η πραγματικότητα είναι ότι τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν συμφωνήσει ότι πορεύονται μαζί όσον αφορά στην αγορά εμβολίων και δεν επιτρέπεται να κινούνται μονομερώς, όπως ζήτησε ο ίδιος.

Μόλις την Παρασκευή η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανέλαβε με ξεκάθαρο τρόπο ότι κανένα κράτος-μέλος δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται ή να έχει συμβόλαιο παράλληλα. Άραγε ο κ. Τσίπρας προτείνει η Ελλάδα να παραβιάσει την ευρωπαϊκή συμφωνία μολονότι θα ξεκάθαρα θα έβλαπτε τη χώρα; Ή μήπως απλώς αγνοούσε το τί πραγματικά συμβαίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Άγνοια ή απλώς γκάφα; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. 

Σε κάθε περίπτωση όλα τα παραπάνω ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν υποχρεωμένος να τα γνωρίζει. Ειδικά όταν επιθυμεί , όπως άλλωστε και είναι ο θεσμικός του ρόλος, να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση. Μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο όμως, το πρωί της Παρασκευής, φάνηκε απροετοίμαστος, δείχνοντας ότι απλώς προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Είναι σαφές ότι θα πρέπει κάποια στιγμή αυτή η τακτική να τελειώσει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εάν θέλει γρήγορα να επανέλθει σε τροχιά εξουσίας. 

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως καταγράφουν όλες οι έρευνες κοινής γνώμης, παρά τα όποια λάθη και παραλείψεις, δε δείχνει να απειλείται. Όλες οι δημοσκοπήσεις, φανερές και μυστικές, καταγράφουν την άνετη πρωτιά της ΝΔ με ποσοστά μάλιστα που δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση φθορά από την παραμονή για ενάμιση χρόνο στην εξουσία.