Με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, ο εκπρόσωπος του Ομίλου του Καλαμακίου, Γιώργος Χριστόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του.

Κάτι αντίστοιχο έκανε χθες (16 Ιανουαρίου) ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Η επιστολή του κ. Χριστόπουλου

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι δεν δύναμαι να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Σοφίας Μπεκατώρου.

Κατόπιν των συγκλονιστικών αυτών αναφορών, στέκομαι στην γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα.

Προς τούτο σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ με άμεση ισχύ,

Γιώργος Χριστόπουλος»

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανάρτησε στο Facebook μήνυμα σχετικά με την υπόθεση, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο. Κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα. Και κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της προόδου στον τόπο μας». 

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί γνωστοί Έλληνες είτε αθλητές είτε όχι υποστηρίζουν τη Σοφία Μπεκατώρου. Μεταξύ αυτών είναι οι Άννα Κορακάκη, ο Νίκος Κακλαμανάκης και η Ελεονώρα Μελέτη.