Σε νέες ακραίες δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του σε εγκαίνια στο λιμάνι της Κερασούντας. 

Αφού αναφέρθηκε αρχικώς στις καταστροφές που βίωσε η περιοχή την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας των πλημμυρών, και στην οικονομική αποκατάσταση των πληγέντων, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και πάλι τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η ανακάλυψη 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα έδειξε ότι όχι μόνο το νερό αλλά και ο ορυκτός πλούτος είναι πλούσιος στις περιοχές μας. Πιστεύουμε ότι το αποθεματικό που εντοπίσαμε είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου αποθεματικού. Ελπίζουμε να λάβουμε καλά νέα από τη Μεσόγειο όπως και από τον Εύξεινο Πόντο.»

Συνεχίζοντας ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε «Δεν θα επιτρέψουμε ληστείες και πειρατείες σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Τη χώρα μας που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή κανένας δεν θα μπορέσει να την εγκλωβίσει στον κόλπο της Αττάλειας. Όσοι κάνουν τους μάγκες, επειδή τους ξεσηκώνουν οι πρώην αποικιοκράτες, τους συστήνω να μελετήσουν την πρόσφατη ιστορία τους», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε επίσης ότι το «Orus Reis», θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις ενέργειες του στην Ανατολική Μεσόγειο. Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα ευχάριστα νέα (σ.σ. από τις έρευνες).