Ένα νέο ταξίδι στον ψηφιακό κόσμο ξεκινά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σε Θησείο και Πεντέλη, με προγράμματα όχι μόνο για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους λάτρεις της αστρονομίας και της αστροφυσικής.

Οι νέες διαδικτυακές δράσεις από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών διεξάγονται – ελέω… κορωνοϊού – μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και αφορούν σε ποικιλία θεμάτων ανάλογα με την ηλικία της κάθε ομάδας επισκεπτών.

«Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάγκη του κοινού για επικοινωνία και εκλαΐκευση της επιστήμης», λέει ο υπεύθυνος του Κέντρου Επισκεπτών της Πεντέλης, δρ. Βαγγέλης Κολοκοτρώνης, ενώ υπεύθυνη του Κέντρου Επισκεπτών της Πεντέλης, Αναστασία – Φιόρη Μεταλληνού, σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μία τέτοια δράση πανελλαδικά.

Αυτές οι παρουσιάσεις συνοδεύονται με αστρονομική παρατήρηση του αττικού ουρανού, οι οποίες πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα.

Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα θα μπορούν όχι μόνο να απολαύσουν τη Σελήνη, τους πλανήτες Άρη και Ποσειδώνα, τον αστέρα Σείριο, το νεφέλωμα του Ωρίωνα και τους χειμερινούς αστερισμούς του Ταύρου, του Ηνίοχου, των Διδύμων και του Λέοντα, αλλά και να συνομιλήσουν με τους επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Στόχος παραμένει η διαμόρφωση μίας νέας γέφυρας επικοινωνίας, εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης με συμμετοχή, σχόλια και κριτική ως αντίδοτο στη μοναξιά, την απομόνωση και τον εγκλεισμό της εποχής», προσθέτουν οι δύο επιστήμονες.

Τα προγράμματα

* Πρόγραμμα για παιδιά 7-11 ετών «Εξερευνώντας το Διάστημα», πληροφορίες και κρατήσεις στα 210 – 3490160, 210 – 3490055 και στο [email protected]

* Πρόγραμμα για παιδιά 11-14 ετών «Αναζητώντας την κοσμική μας διεύθυνση», πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 – 3490022 και στο [email protected]

* Πρόγραμμα ενηλίκων «Βραδιές αστρονονομίας και παρατήρησης», πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 – 3490022 και στο [email protected]