Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο «Ινδιάνος»

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 13η Τακτική Ανακρίτρια, ο 30χρονος Eλληνοϊρακινός που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Μετά από πολύωρη διαδικασία ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας που αρνείται την κατηγορία, παίρνει τον δρόμο για την φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι για επεισόδια στη Νέα Σμύρνη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σε βάρος τους επιβλήθηκαν, κατά περίπτωση, περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο 30χρονος Ελληνοϊρακινός αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Παύλο Σαράκη, υποστηρίζει ότι δεν βρισκόταν καν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, αλλά αντιθέτως ήταν στη Δυτική Αττική, κάτι που αποδεικνύεται μόνο με τον εντοπισμό του στίγματος του κινητού του και την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Ο κατηγορούμενος αποδίδει την εμπλοκή του σε «κακόβουλη μαρτυρία» προσώπου, με το οποίο βρίσκεται σε οικογενειακή αντιδικία ενώ λέει πως κατέθεσε ψευδώς ότι βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη τη συγκεκριμένη ημέρα.

Σήμερα (14 Μαρτίου) αναμένεται να απολογηθούν οι άλλοι τρεις συλληφθέντες, εκ των οποίων και αυτός που συνελήφθη όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει ότι έχασε το πορτοφόλι του.

Την Παρασκευή οι επτά ανήλικοι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά τις απολογίες τους με τον όρο να παρακολουθούνται από κοινωνικό λειτουργό.

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ