Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των πλέι οφ της Super League, ένα θέμα που απασχόλησε εσωτερικά τον ΠΑΟΚ το προηγούμενο διάστημα, έκλεισε οριστικά, καθώς ποδοσφαιριστές και διοίκηση ήρθαν σε συμφωνία για το ποσό των μειώσεων που θα γίνουν στις απολαβές των παικτών λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Και αυτό γιατί βρέθηκε τελικά η «χρυσή» τομή μετά από την αρχική πρόταση της διοίκησης του «Δικεφάλου του Βορρά» και την αντιπρόταση των ποδοσφαιριστών και από το πρωί της Δευτέρας (1/6) προέκυψε και η τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας, προκειμένου να υπογραφούν τα νέα συμβόλαια για να ενημερωθεί και η FIFA.

Οπως προκύπτει από τη συμφωνία των δύο πλευρών, οι ποδοσφαιριστές των νταμπλούχων αποδέχθηκαν μια μείωση που αντιστοιχεί στο 12,5% των ετήσιων αποδοχών τους. Ωστόσο, το 1/3 του ποσού αυτού θα τους επιστραφεί σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ κατορθώσει να αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League, ενώ εφόσον καταφέρουν να οδηγήσουν τον σύλλογο στους ομίλους του Champions League, θα λάβουν όλο το ποσό της περικοπής! Επίσης, αξίζει να τονιστεί ότι τα όποια μπόνους υπάρχουν στα συμβόλαια των παικτών για επίτευξη στόχων, δεν επηρεάζονται.