Μια γυναίκα ασιατικής καταγωγής δέχτηκε επίθεση την ώρα που πηγάινε στην εκκλησία της στην περιοχή του Midtown της Νέας Υόρκης, τη Δευτέρα το πρωί – καθώς ένας σεκιουριτάς σε έδιπλανό κτίριο παρακολούθησε και δεν έκανε τίποτα για να την βοηθήσει, σύμφωνα με την αστυνομία που δημοσίευσε το βίντεο του περιστατικού.

Ο ύποπτος, που μέχρι τώρα είναι αγνώστου ταυτότητας εκτόξευε αντι-ασιατικές βρισιές καθώς χτυπούσε και κλωτσούσε την 65χρονη γυναίκα.

«Αντε γ…., δεν ανήκεις εδώ», φώναζε ο ύποπτος στη γυναίκα, σύμφωνα με πηγές.

Το βίντεο της επίθεσης που έβγαλε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει τον άντρα να κλωτσά το θύμα στο έδαφος – και στη συνέχεια να την κτυπά στο κεφάλι αρκετές φορές, καθώς εκείνη βρισκόταν στο πεζοδρόμιο.

Αρκετοί γείτονες, όπως δείχνει το βίντεο, είδαν την επίθεση αλλά δεν προσπάθησαν να βοηθήσουν τη γυναίκα.

Το θύμα, που υπέστη κάταγμα της λεκάνης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο NYU Langone, και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, ανέφεραν οι αρχές.

Στη Νέα Υόρκη παρατηρείτε αύξηση 1.300% στα εγκλήματα μίσους κατά Ασιατών, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία κορωνοϊού.

Πέρυσι, η Ειδική Ομάδα για τα Εγκλήματα Μίσους της πόλης κατέγραψε 28 αντι-ασιατικές επιθέσεις σε σύγκριση με μόλις δύο περιστατικά το 2019, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Επίθεση μίσους και στο Μετρό της Νέας Υόρκης

Με διαφορά λίγων ωρών, σημειώθηκε ακόμα μια επίθεση εναντίον Ασιάτη, αυτή τη φορά στο Μετρό της πόλης.

Σε βίντεο που κατέγραψαν πολλοί επιβάτες, διακρίνεται ένας νεαρός να βρίζει και να χτυπάει με μπουνιές έναν επιβάτη και μάλιστα πριν κατέβει από συρμό, να του κλωτσάει το κεφάλι στο κάθισμα, ενώ του έκλεψε και την τσάντα που είχε.

Δείτε το σχετικό βίντεο