Έρχεται το τελευταίο «κύμα αφύπνισης» στο εκπαιδευτικό σύστημα της Νέας Υόρκης: Πλήρης σεξουαλική εκπαίδευση για παιδιά από 5 ετών και άνω- χάρη σε ένα νέο νομοσχέδιο από την Γερουσία της πολιτείας.

Η νομοθεσία που προωθήθηκε από την Γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Σάμρα Μπρουκ από το Ρότσεστερ, επιχειρεί να συνδέσει το πρόγραμμα σπουδών για την υγεία της Νέας Υόρκης με πρότυπα γραμμένα από μια σοσιαλιστική-ακροαριστερή ομάδα συμφερόντων που υποστηρίζει την «Σεξουαλική Απελευθέρωση για κοινωνική αλλαγή» – και θα καθιστούσε αυτά τα μαθήματα υποχρεωτικά σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα «πρότυπα» αυτής της ομάδας, τα δημόσια σχολεία και τα ιδιωτικά σχολεία της Νέας Υόρκης θα πρέπει να διδάσκουν σε 5χρονα παιδιά για την «ταυτότητα του φύλου» και να εκπαιδεύουν τα 8χρονα σε ζητήματα που αφορούν τις ορμόνες, με σκοπό να γνωρίζουν το εάν θέλουν να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου, με το που μπουν στην εφηβεία τους.

Σε παιδιά από 11 ετών και άνω, θα γίνονται διαλέξεις για το «κολπικό, στοματικό και πρωκτικό σεξ», αλλά και για τους «τρανσέξουαλ, ασέξουαλ, πανσέξουαλ» και άλλες ταυτότητες φύλων, ενώ θα λαμβάνουν και οδηγίες για τη χρήση εξωτερικών και εσωτερικών προφυλακτικών, οδοντικών φραγμάτων για το στοματικό σεξ και άλλων αντισυλληπτικών.

Η Μπρουκ δήλωσε στην The Post: «Ανησυχώ πολύ για το απαράδεκτα υψηλό ποσοστό βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης μέσω διαδικτυακού εκφοβισμού στην κοινωνία μας σήμερα. Πρέπει να εξοπλίσουμε την επόμενη γενιά με τις δεξιότητες και την εκπαίδευση που θα χρειαστούν για να ευδοκιμήσουν».

Μερικοί γονείς όμως ανησυχούν.

«Το πολιτειακό σύνταγμα εγγυάται μια βασική εκπαίδευση, αλλά πουθενά δεν λέει ότι πρέπει να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για να αλλάξουν το φύλο τους εάν το θέλουν», δήλωσε ο Σαμ Πιροζόλο, της Ένωσης Γονέων της Νέας Υόρκης. «Έχουμε σχολεία όπου το 95% των παιδιών δεν μπορούν να διαβάσουν ή να κάνουν μαθηματικά και τώρα θέλουν να φέρουν αυτά τα περίπλοκα ζητήματα περί κοινωνικής δικαιοσύνης; Αυτά είναι βλακείες», συμπληρώνει.

Ακόμα και οι γονείς που εγκρίνουν τις συζητήσεις γύρω από το σεξ στο σχολείο είναι ανήσυχοι για τα θέματα που καλύπτει ο σχετικός νόμος.

«Είναι ακατάλληλος νόμος», είπε ο Kεν Τζιούελ, δικηγόρος οικογενειακού δικαίου του Μανχάταν, του οποίου τα δύο παιδιά φοιτούν σε δημόσια δημοτικά σχολεία της Νέας Υόρκης. «Αυτά είναι πράγματα που τα παιδιά δεν μπορούν να κατανοήσουν ακόμη».

Ο Τζιούελ αποδέχεται τις ρυθμίσεις που αναφέρονται στην προστασία από την παιδεραστία, αλλά θεωρεί ότι το μέτρο της Μπρουκ «ξεφεύγει πέρα από κάθε όριο».

«Ως μπαμπάς θέλω το παιδί μου να είναι αρκετά οπλισμένο για να γνωρίζει αν κάτι δεν πάει καλά», είπε. «Αλλά δεν θέλω να βάλω γνώση στο μυαλό τους που αφαιρεί την αθωότητα της παιδικής ηλικίας».

Μια πρόσφατη μελέτη από καθηγητές του Πανεπιστημίου του Montclair ενίσχυσε την πρώιμη σεξουαλική εκπαίδευση ως τρόπο πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και, αργότερα, της βίας των συντρόφων.

Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις 22 πολιτείες των ΗΠΑ που δεν διαθέτει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Ο πολιτειακός νόμος επιτρέπει σε κάθε σχολική διεύθυνση να παίρνει αποφάσεις από μόνη της για το ζήτημα, εκτός από την οδηγία που αφορά τα σεξουαλικά νοσήματα και την παιδεραστία.