Το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου ότι επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα, γεγονός που αύξησε τον αριθμό των λεγόμενων ενεργών περιπτώσεων σε δέκα. Όλες τους συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό.

Τα δύο νέα κρούσματα είναι ένας νεαρός μεταξύ 20 και 30 ετών, που έφθασε στη χώρα τη 19η Ιουνίου από την Ινδία, και ένας περίπου συνομήλικος του που έφθασε στη Νέα Ζηλανδία τη 18η από τις ΗΠΑ, διευκρίνισε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, ανώτερος αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Με την ανάρρωση ενός ανθρώπου που τελούσε σε απομόνωση στην Ουέλινγκτον, οι ενεργές περιπτώσεις είναι πλέον δέκα, πρόσθεσε ο Μπλούμφιλντ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη Νέα Ζηλανδία — όπου ωσότου εντοπιστούν λίγα νέα κρούσματα οι αρχές διαβεβαίωναν πως ο ιό είχε εξαλειφθεί από την επικράτειά — ανέρχεται σε 22 νεκρούς επί συνόλου 1.165 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει διαβιβάσει η κυβέρνηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ