Ένα ασυνήθιστο θαλάσσιο πλάσμα που μοιάζει με ένα παράξενο υβρίδιο μεταξύ βατράχου, ψαριού και πουλιού, ξεβράστηκε στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Το πλάσμα βρέθηκε από τρεις νεαρούς κολυμβητές το απόγευμα του Σαββάτου 28/11, σε ρηχά νερά στον «Κόλπο των Νήσων», αλλά φαίνεται πως δεν επέζησε για πολύ ώρα έξω από το νερό.

Bizarre-looking 'fish with legs' found in New Zealand | The Independent |  The Independent

Οι νεαροί επικοινωνήσαν με το Υδάτινο Μουσείο του «Τε Πάπα», με σκοπό να αναγνωρίσουν αυτό το παράξενο είδος.

Το μουσείο δημοσίευσε φωτογραφίες του στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, πυροδοτώντας έτσι μια έντονη διαδικτυακή συνομιλία σχετικά με το τι θα μπορούσε να είναι αυτό το «ψάρι που περπατάει».

Μερικοί χρήστες βέβαια το πήγαν …μακριά, κάνοντας λόγο για «δράκο χωρίς δόντια» έως «εξωγήινο».

Οι ειδικοί διαφωνούν και μέχρι στιγμής, το επικρατέστερο σενάριο είναι πως πρόκειται για κάποιο είδος «ψαροβάτραχου».

Meet the curious 'fish with legs' that lives at the bottom of the sea -  Classic Rock 99.5

«Οι ψαροβάτραχοι έχουν το γρηγορότερο δάγκωμα από οποιοδήποτε σπονδυλωτό. Το στόμα τους επεκτείνεται με την ταχύτητα που πλησιάζει μια σφαίρα 22 χιλιοστών και κάτι τέτοιο είναι 800 φορές πυκνότερο από τον αέρα», εξήγησε το μουσείο σε δημοσίευσή του στο Facebook.

Ζουν σε σχεδόν όλους τους τροπικούς και υποτροπικούς ωκεανούς και τις θάλασσες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της βόρειας ακτής ης Νέας Ζηλανδίας, όμως ελάχιστες είναι οι πληροφορίες που διαθέτουμε για αυτό.

Βρίσκονται συνήθως στον πυθμένα του ωκεανού γύρω από κοραλλιογενείς υφάλους, δεν κινούνται πολύ αλλά περιμένουν το θήραμα τους.