Νεαροί έδειραν και έκλεψαν οδηγό λεωφορείου

Άγρια επίθεση δέχθηκε οδηγός λεωφορείου το Σάββατο το απόγευμα ενώ εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιο στην βάρδια του.

Έξι νεαροί, ηλικίας 19-21 ετών, που επέβαιναν στο λεωφορείο 171, κατέβηκαν στην στάση του μετρό Ελληνικό επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Οι δυο παρέμειναν μπροστά από το λεωφορείο μπλοκάροντάς το, όταν οι άλλοι τέσσερις μπήκαν ξανά μέσα τραβώντας τη πόρτα.

Ξαφνικά, αρχίζουν να βρίζουν χυδαία τον οδηγό κατηγορώντας τον πως το λεωφορείο είχε κόσμο και καθυστερούσε και απ’ το πουθενά όρμησαν πάνω του και ξεκίνησαν να τον χτυπούν με μανία.

Ο 65χρονος συνάδελφος του, που παρ’ ότι είχε σχολάσει, βρισκόταν ακόμα στο λεωφορείο, προσπάθησε να τον σώσει, χωρίς να τα καταφέρει. Οι νεαροί αφότου άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο και 400€ εξαφανίστηκαν.

Ο οδηγός διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ευαγγελισμός, ενώ οι αστυνομικοί με οδηγό τις καταθέσεις των δύο θυμάτων αλλά και το υλικό από τις κάμερες της περιοχής προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη των δραστών της άγριας επίθεσης που θυμίζει καρμπόν της υπόθεσης του Μετρό που σημειώθηκε τον Ιανουάριο.

Μιλώντας σήμερα στην κάμερα του MEGA ο 57χρονος οδηγός τόνισε ότι «Η πρώτη τους κουβέντα ήταν βρισιά…Ήρθαν πολύ κοντά, ήταν νέα παιδιά. Με έβριζαν πολύ» ενώ επισημαίνει ότι δεν κρατά κακία.

Όπως είπε, του έκλεψαν το κινητό, ενώ δεν ξεχνά την αγριότητα με την οποία τού συμπεριφέρθηκαν τα νέα παιδιά. «Βρίζανε σπίτια, οικογένειες, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε». «Εγκλωβίστηκα στη θέση του καθίσματος, με χτυπήσανε», συμπλήρωσε.

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν ακόμα χειρότερες καταστάσεις, με περισσότερους τραυματισμούς, ο οδηγός ανοίγει τις πόρτες για να κατέβει ο κόσμος. Κάμερα ασφαλείας λίγα μέτρα από το σημείο της επίθεσης, καταγράφει μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ να σπεύδουν λίγα λεπτά μετά τη ληστεία.

«Δεν είχα τηλέφωνο να ειδοποιήσω κανέναν». Οι δράστες χάθηκαν στα στενά της περιοχής και παρά τις έρευνες που ακολούθησαν κατάφεραν να διαφύγουν. Ο άτυχος οδηγός ευελπιστεί οι δράστες να εντοπιστούν σύντομα ώστε να μην βρεθούν σε ανάλογη θέση με εκείνον άλλοι συνάδελφοί του.

Όπως λέει έχει συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά τους και αν του δοθεί η ευκαιρία, είναι έτοιμος να τους αναγνωρίσει. «Τους θυμάμαι καλά, ήρθαμε πολύ κοντά».

Η περιγραφή του για το περιστατικό συγκλονίζει, με τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στα αστικά λεωφορεία, τόσο από επιβάτες όσο και από οδηγούς, να προβληματίζουν έντονα. «Δεν έχω καμία κακία στα παιδιά για ό,τι κάνανε, ας σκεφτούν οι δικοί τους τι ανθρώπους θα βγάλουν στην κοινωνία», σημειώνει ο οδηγός.